www.car.cz
 

DTM: Rosberg a spol. v Brně
     tisková zpráva


Evropská formule 3 je další z perel kalendáře Masarykova okruhu v Brně. Dva závody, v nichž se představí i testovací pilot týmu Williams F1 Nico Rosberg, se pojedou v září při DTM.

Šampionát vznikl teprve loni, ovšem ihned se stal výstavní skříní formulové scény. Na startu každého závodu bylo téměř čtyřicet jezdců, mladíků z celého světa.

Vicemistr série Christian Klien z Rakouska pro letošek postoupil do týmu Jaguar formule 1. Řada dalších pilotů, například Fin Rosberg či šampion Ryan Briscoe z Austrálie, mají ve stájích Grand Prix pevná místa v roli testovacích šoférů.

Kvalitní mistrovství formule 3 se do Brna vrací po dvanácti letech, čili po stejné době jako DTM. V roce 1992 se totiž na jihu Moravy v rámci DTM naposledy jel německý šampionát F3. Obě jízdy ovládl Portugalec Pedro Lamy, pozdější pilot formule 1.

Je tu i další historické spojení – mladý Rosberg naváže na svého otce Kekeho, šampiona F1 z roku 1982, jenž v roce 1992 v Brně jel v DTM jako tovární řidič Mercedesu Benz.

Evropská formule 3 je dnes nejlepší soutěž pro mladé závodníky, kteří chtějí nejvýše, čili do formule 1,“ řekl promotér závodu DTM v Brně Antonín Charouz. „Loňský rok to ukázal a letos to nejspíš nebude jinak. Vždyť už teď, před začátkem sezony v dubnu, je přihlášených více než čtyřicet jezdců. Jeden talent ve druhého, co stáj, to pojem.“

Série bude letos součástí všech závodů DTM a k tomu se představí na městské dráze ve francouzském Pau a při Velké ceně Francie formule 1 v Magny-Cours. Každý z víkendů přinese dvě jízdy, které nesmí trvat déle než půl hodiny.

Víkend s nedělí 19. září tak v Brně přinese pestrý balík závodů
.

Vedle hlavního programu v podobě devátého podniku DTM a evropské formule 3 to budou série Porsche Carrera Cup, formule BMW a VW Polo Cup.

V DTM se představí i nováček týmu Rosberg Mercedes Jarek Janiš, v monopostu BMW pak Michael Vorba. Ve hře je stále účast Filipa Salaquardy ve formuli 3. „Je jisté, že pojedu celou sezonu v německé sérii Recaro Cup F3, ale je možné, že bych se předvedl i v Brně. To se ale teprve uvidí,“ uvedl dvacetiletý Salaquarda.

Oficiální testy DTM se v Brně uskuteční 1.-4. dubna, stáje formule 3 okusí Masarykův okruh od 25. do 26. srpna.

Martin Straka, Sport +AMD Brno


PROGRAM VÍKENDU DTM V BRNĚ

Hlavní závod DTM

Evropská F3

Porsche Carrera Cup

Formule BMW

VW Lupo Cup



 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose