www.car.cz
 

Gardemeister a Kresta - další info ke švédskému testu
     7.12.2004 07:50 - tisková zpráva


Gardemeister a Kresta testovali poprvé Focus RS WRC

 

Nováčci týmu Ford, Toni Gardemeister a Roman Kresta, strávili uplynulý víkend na sněhu. Poprvé usedli za volant svého příštího vozu pro světový šampionát v rallye - Fordu Focus RS WRC.

Oba noví týmoví kolegové absolvovali během čtyřdenních testů v okolí města Kall na severozápadě Švédska téměř tisíc kilometrů. Stejně jako tým, byl i dodavatel pneumatik Michelin spokojen s výsledky testů, které probíhaly za teplot od -17 do +3°C. Obě posádky měly také příležitost si vyzkoušet jízdu za tmy v podobných podmínkách, jaké je čekají během únorové Švédské rallye.

Malcolm Wilson, ředitel týmu, k testům říká: "Bohužel jsem nemohl být přímo na místě, ale podle zpráv, které mám od Chrise Graye (týmový inženýr) i obou jezdců, byly mimořádně povzbudivé. Toni najel více než 600 kilometrů a Roman 350. První den se oba seznamovali s vozem a poté testovali pneumatiky Michelin."

"Na stejné trati, jakou jsme použili k testům loni, zajel Toni srovnatelné časy s Markko Märtinem. Během tří průjezdů byl na tom se svým časem dobře i Roman. Poprvé jsme jeli s novým motorem a jeho výkonem a spolehlivostí jsem potěšen. V každém případě to byly čtyři pozitivní dny," dodává.

Gardemeistera jeho první test povzbudil: "Auto bylo opravdu dobré," říká. "Jelo se s ním snadno a krásně. Nastavení mi od začátku vyhovovalo. Provedli jsme jenom pár drobných změn, nic zásadního. Ujeli jsem spoustu kilometrů bez sebemenších problémů a auto bylo velmi spolehlivé. Během prvních dvou dnů panovaly excelentní podmínky a mrzlo jen praštělo. V neděli ráno se ale trochu oteplilo. Byly to skvělé tři dny, které jsem si užil a už se těším na první opravdovou soutěž."

Také Roman Kresta si svou první zkušenost s Focusem RS užil: “Hlavním cílem testu bylo seznámení se s vozem a týmem. Profesionalita týmu na mě udělala velký dojem a rychle jsem do něj zapadl. Auto bylo opravdu dobře připravené a při nastavování vozu jsme využili zkušeností týmu z předchozích startů na Švédské rallye. Nemusel jsme ho nijak zásadně měnit."

 "Počasí bylo v sobotu krásné s teplotami hodně pod nulou. Cesty byly samý led a zasypané sněhem. Vůz měl s pneumatikami se hřeby dobrou přilnavost. V neděli se ale oteplilo a začalo pršet. Na břečce už to bylo složitější. V každém případě jsem ale rád, že jsem si mohl vyzkoušet různé podmínky. S Tonim se mi spolupracovalo velmi dobře, protože se z minulosti známe a je velmi přátelský. Myslím, že budeme dobrý tým," dodává Roman.

 

Další test je naplánován na víkend před lednovým Monte Carlem. Přesný termín bude upřesněn.

 

Martin Linhart, Internet: www.ford.cz, www.media.ford.com

 

 


 
 
Fotogalerie:   Praha 2004 od Jirky Rohleny

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose