www.car.cz
 

Očekávaný vývoj automobilového průmyslu v České republice
     8.12.2004 15:14 - tisková zpráva


AUTOSALON BRNO 2005 partnerem konference „Očekávaný vývoj automobilového průmyslu v České republice a na Slovensku“

Více než dvě stovky účastníků konference „Očekávaný vývoj automobilového průmyslu v České republice a na Slovensku“ měly ojedinělou možnost seznámit se v Brně, na sklonku podzimu se současností, ale také s výhledem na vývoj automobilového průmyslu u nás a na Slovensku. Hlavním důvodem, proč se vůbec konference s tímto tématem konala, je zejména ten fakt, že automobilový průmysl je v současné době klíčovým odvětvím v České republice i na Slovensku. V našich zemích se podílí významnou měrou na tvorbě hrubého domácího produktu, snížení deficitu obchodních bilancí, zvýšení zaměstnanosti a má nepochybně pozitivní dopad na další odvětví - například strojírenství, elektrotechniku, výrobu plastů, gumárenský průmysl apod.
Pořadatelé si pak za cíl této konference dali především možnost vytvoření platformy, na které dojde ke vzájemné výměně názorů představitelů výrobců vozidel, nástaveb, výrobců dílů a příslušenství, představitelů vlády, agentury Czech Invest, finančních institucí a podniků, které se mohou podílet na dalším rozvoji automobilového průmyslu.

Podpora investic s vysokou přidanou hodnotou
Na konferenci „Očekávaný vývoj automobilového průmyslu v České republice a na Slovensku“ vyjádřil generální ředitel agentury Czech Invest Ing. Radomil Novák podporu investic s vysokou přidanou hodnotou. Této strategii již odpovídají projekty investorů z posledního období, kde dochází k realizaci v oblasti technologických center, vědy a výzkumu, služeb apod.
 

CELÝ článek + mapky a  grafy zde.
  
Investice z oblasti automobilového průmyslu míří do České republiky
Zhruba 15 procent všech investic z oblasti automobilového průmyslu Evropy bylo v posledním období realizováno v ČR. Jedním z důvodů je výhodná strategická poloha republiky. V okruhu zhruba 200 kilometrů je soustředěna výroba přibližně 70 procent dodavatelů do automobilového průmyslu a také výrobců nových vozidel.
 
 BVV - Autosalon


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose