www.car.cz
 

Zlatý volant 2004 z Německa pro novou Škodu Octavia
     10.12.2004 17:03 - tisková zpráva


Nová Škoda Octavia získala v Berlíně prestižní ocenění Zlatý volant 2004 časopisu Bild am Sonntag.

Nová Škoda Octavia získala letošní Zlatý volant za první místo v kategorii kompaktů a vozů střední střídy, před dalšími novinkami, modelem BMW 1 a Mercedesem třídy A.

V hodnocení 27 členné poroty časopisu Bild am Sonntag zvítězila nová Octavia ve třech z osmi kategorií -  prostornosti, poměru ceny a užitné hodnoty a v dílenském zpracování.

Porotu složenou ze  27 hodnotících tvořili uznávaní automobiloví odborníci, stejně tak jako prominentní osoby se zájmem o automobily.
Za volantem nové Octavie se tak vystřídali například dva bývalí mistři světa v rallye Walter Röhl a Rauno Aaltonen, Hans-Joachim Stuck (bývalý pilot Formule 1), Eve Sheer (závodnice), Wolfgang Ernst kníže z Ysenburgu a Bündingen (šéf AvD), fotbalová legenda Franz Beckenbauer, televizní hvězdy Jörg Wontora, Kai Pflaume, Frank Elstner, Caroline Beil, Barbara Schöneberger, Peter Boenisch nebo zpěváci Patrick Lindner a Thomas Anders.

Cenu Zlatý volant udělil vydavatel Axel Springer poprvé před 29 lety a od té doby ji uděluje každoročně čtyřem nejlepším automobilovým novinkám roku. Značka Škoda získala Zlatý volant již podruhé. V roce 1999 obdržela tuto trofej Škoda Fabia.

Nová Škoda Octavia, která byla uvedena na trh letos na jaře, navazuje na svého úspěšného předchůdce stejného jména. Od roku 1996, kdy byla Octavia představena, překročil počet vyrobených vozů miliónovou hranici.

 

škoda auto


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose