www.car.cz
 

Nová pravidla v F1 omezí možnost předjíždět
     11.12.2004 06:06 - Administrátor


Rubens Barrichello, pilot Ferrari se domnívá, že nová pravidla pro sezonu 2005 neumožní větší možnosti předjíždění a učiní vozy mnohem těžší na ovládání.

Barrichello, tento rok druhý v poháru jezdců, se včera vrátil od konce sezony poprvé do kokpitu a na okruhu v Jerezu se podílel na vývoji aerodynamického balíčku, který se významně změnil novými pravidly.

Podle Barrichellových slov se potřeboval v několika kolech zadaptovat na nové chování vozu a několikrát se ocitl mimo trať.

"Chtěl jsem zde [v Jerezu] být, protože jsem nechtěl nechat tak dlouhou pauzu, než zase budu jezdit," svěřil se Brazilec pro Gazzetta dello Sport. "Potřeboval jsem pět nebo šest kol, než si na nové nastavení vozu zvyknu, chová se nyní mnohem nervozněji."

"Bude směšné, když se dostaneme na špinavou trať. S touto aerodynamickou výbavou bude velmi těžké ovládat vůz."

"Ačkoli akceptuji důvody, pro které se tato pravidla zavedla, stále to bude podle mého názoru problém. Když následujete těsně jiný vůz, okamžitě ztrácíte. Bude to výzva na druhou: každopádně tým odvedl skvělou práci."

Podle pravidel pro příští rok, musí navíc motor opět prodloužit svou životnost na dva závodní víkendy a také bude omezeno použití pneumatik na jedinou sadu pro kvalifikaci a závod, což by mělo díky výběru tvrdší směsi a nižší přilnavosti snížit rychlost v zatáčkách.

 F1.motorhome.cz

Richard Kába


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose