www.car.cz
 

Další Čech v MS: Pavel Valoušek se přihlásil do JWRC
     15.12.2004 20:07 - Pavel Jelínek


Dnes v odpoledních hodinách byla oficiálně potvrzena přihláška Pavla Valouška do Junior World Rally Championship, juniorského poháru určeného mladým nadějným jezdcům do 28 let startujícím s vozy Super 1600.

„Vždy jsem říkal, že účast v mistrovství světa je důležitou součástí vývoje každého závodního jezdce a naše předchozí starty v MS to jenom potvrdily. Proto jsem velice rád, že se podařilo dotáhnout všechna jednání s partnery do úspěšného konce a my se můžeme do JWRC na příští rok přihlásit,“ neskrývá spokojenost s rozhodnutím týmu Pavel Valoušek, vedle kterého na horké sedadlo spolujezdce usedne špičkový Italský spolujezdec Pierangelo Scalvini.

Šampionát JWRC má na programu osm soutěží, které jsou zařazené i do seriálu mistrovství světa a každý jezdec má povinnost zúčastnit se sedmi z nich, přičemž již na přihlášce do celého mistrovství musí uvést, kterou soutěž vynechá. „Dlouho jsme se rozhodovali, který závod vyřadit, ale nakonec to bude na auto velice náročná řecká soutěž,“ popsal výběr soutěže otrokovický jezdec a k výběru Rally Acropolis jako absentujícího podniku dodal: „Na první pohled může vypadat, že start v Mexiku musí být výrazně dražší než starty v Evropě. Ve skutečnosti to ale tak markantní rozdíl není, týmy totiž například domlouvají hromadný přesun, takže v konečném výsledku vyjde celková suma hodně podobná Rally Sardinia, kam se také musí trajektem.“

Soutežním vozem, se kterým se Pavel Valoušek představí v JWRC, bude již osvědčený Suzuki Ignis S1600, který bude připravovat otrokovická společnost JM Engineering. „Suzuki Ignis je podle mého názoru nejlepší a nejkomplexnější vůz kategorie Super 1600, což potvrdila letošní sezóna, kde kromě francouze Bernardiho obsadily první pětici v JWRC pouze vozy značky Suzuki. Zatímco na asfaltu jsou Suzuki a jeho největší rival Renault zhruba na stejné úrovni, na nezpevněném povrchu nemá Ignis konkurenci,“ vysvětluje Pavel Valoušek volbu soutěžního vozu.

kalendář Junior WRC pro rok 2005

21.-23. 1.

Rallye Automobile Monte Carlo

Monako

11.-13. 3.

Corona Rally Mexico

Mexiko

29.4.-1.5.

Supermag Rally Italia - Sardinia

Itálie

24.-26. 6.

Acropolis Rally of Greece

Řecko

 5. - 7. 8.

Neste Finland Rally

Finsko

26.-28. 8.

OMV ADAC Rallye Deutschland

Německo

21.-23.10.

Rallye de France - Tour de Corse

Francie

28.-30.10.

Rallye de Catalunya - Espaňa

Španělsko


 
tisk info
 
Fotogalerie:   Turecko 2004 od Martina Viďourka, www.frozentime.cz

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose