www.car.cz
 

SRW: Stáj JAS se vrací do ETCC
     tisková zpráva


Tým s bohatou a úspěšnou minulostí, například v dřívějších seriálech DTM a ITC, nasadí nový vůz Honda Accord. Pilotem bude třiadvacetiletý závodník Alessandro Balzan.

Ital se v šampionátu objevil poprvé loni, když řídil privátní Alfu Romeo 156. Nejlépe byl třetí na sicilské dráze Enna Pergusa.

Nový stroj vstoupí do mistrovství od třetího závodu ve francouzském Magny-Cours, předtím bude Balzan jezdit s Hondou Civic Type-R. „Accord je zcela naším vývojovým dílem. Má velký potenciál a já s ním mám ty nejvyšší cíle,“ řekl manažer týmu JAS Stefano Fini.

Právě starší Hondy Accord byly posledním modelem stáje v mistrovství. V roce 2001 je řídili Ital Gabriele Tarquini (dnes tovární Alfa Romeo) a Fabrice Walfish z Francie. To ještě šlo o třídu Superturismo, v níž Tarquini skončil celkově třetí.

K bývalým jezdcům týmu JAS mimo jiné patří Michael Bartels, André Couto, Max Wilson, Christian Banner, Anthony Davidson, Peter Kox, Tom Kristensen, Stefano Modena či Dieter Quester.

Kromě angažmá v DTM/ITC se stáj úspěšně uvedla jako tovární tým Honda v německém a britském šampionátu Superturismo.

Martin Straka, Sport
+ AMD Brno


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose