www.car.cz
 

Sportovní modely Fordu Fiesta – nejdravější ze všech hatchbacků
     18.12.2004 19:17 - tisková zpráva


Sportovní modely Fordu Fiesta – nejdravější ze všech hatchbacků

Připravte se na setkání se zcela novou řadou sportovních modelů Fordu Fiesta. 
 Vytříbený styl a sportovní charakter – to jsou základní atributy těchto nových, velmi atraktivních a výkonných vozů. Vycházejí z vynikajících vlastností Fiesty, především z její tuhé konstrukce, a jsou inspirovány nejvýkonnějším modelem Fiesta Super 1600 Rally Car.

Jízdní dynamika Fordu Fiesta je u těchto nových modelů umocněna sníženým podvozkem a zesíleným odpružením, sportovně odstupňovanou převodovkou a zvýšeným výkonem. Výsledkem je atraktivní hatchback, který s přehledem zvládne i vzrušující jízdu v horských serpentinách.

Můžete si být jisti, že tyto plnokrevné sportovní vozy, u nichž se snoubí sebevědomí s výraznou stylovostí a které s naprostou jistotou sedí na vozovce, nadchnou každého řidiče.

Na veřejnosti se tato zcela nová řada vozů objeví velmi brzy. V lednu 2005 bude na trh uveden Ford Fiesta S, vznětovým motorem poháněný Ford Fiesta S TDCi a Ford Fiesta ST. A jako by toho nebylo dost, na svět přichází nová Fiesta Super 1600 Rally Car. Závodní model určený pro řidiče, kteří chtějí okusit maximální výkon a ovladatelnost až na samou hranici možností. Škoda jen, že bude k dispozici pouze závodníkům Ford Team RS.
 
Fiesta S – v zatáčkách jako doma 
 Vezměte mimořádně tuhou konstrukci a skvělé jízdní vlastnosti Fordu Fiesta, přidejte 16ventilový motor 1,6 l Duratec o výkonu 100 koní, k tomu snížený podvozek a zesílené odpružení, sportovně odstupňovanou převodovku a máte dokonalý recept na skvělý požitek z jízdy. Usazeni ve sportovních sedadlech si tento pocit můžete maximálně vychutnat. Ford Fiesta S s 16palcovými koly z lehkých slitin a výraznou maskou chladiče, zajišťující výborný přívod vzduchu, jezdí stejně dobře, jako vypadá. Ford Fiesta S s cenami již od 394 900 Kč představuje úžasnou příležitost, jak se těšit ze skvělých dynamických vlastností obohacených o jedinečný závodní ráz.

Fiesta S TDCi – hladce střídá tempo 
 Seznamte se s prvním sportovním dieselem v řadě vozů Fiesta. Vysoce výkonný a přitom hospodárný 1,6litrový 16ventilový vznětový motor Duratorq TDCi o výkonu 90 koní má kombinovanou spotřebu paliva pouhých 4,5 l/100 km. Doplněn je stejným sníženým podvozkem, zesíleným odpružením a sportovně odstupňovanou převodovkou, jako má model Fiesta S. Motor poskytuje značný točivý moment již od nízkých otáček a úžasnou akceleraci ve středním rozsahu otáček. Na pohled působí tento model stejně úchvatně jako jeho bratr se zážehovým motorem. Navíc pevně sedí na vozovce a poskytuje tak nebývalý požitek z jízdy. Ford Fiesta S TDCi s cenami již od 467 900 Kč netrpělivě čeká, až vám bude moci předvést, co všechno zvládne.

Fiesta ST – zrychluje tep 
 Ford Fiesta ST je vybaven mocným 2litrovým 16ventilovým zážehovým motorem Duratec o výkonu 150 koní, sníženým podvozkem, zesíleným odpružením, sportovně vyladěným řízením a taktéž sportovně odstupňovanou převodovkou. Tyto prvky spolu s mohutnými 17palcovými koly z lehkých slitin s 11 paprsky (výbava na přání) zajišťují mimořádné jízdní vlastnosti. Potěšení z jízdy ještě umocní charakteristický sportovní zvuk výfuku, rozšířené boční prahy a volně průchozí maska chladiče. Robustní a výkonný Ford Fiesta ST bude k dispozici již od 529 900 Kč a je příslibem radosti z jízdy, kterou může poskytnout jen závodní vůz.

Super 1600 Rally Car – inspirace celé řady 
 Super 1600 představuje nejvýkonnější verzi Fordu Fiesta. Konstruován byl pro nejnáročnější závodní tratě na světě a jeho úchvatný výkon i dynamika posloužily jako inspirace při vzniku celé této sportovní řady Fordu Fiesta. V konstrukci karoserie, jízdních vlastnostech ani výkonnosti nenajdete žádný kompromis. Vůz poskytuje výkon 220 koní při závratných 8250 ot./min a zrychlení 0–100 km/h za 5 sekund. I na pohled však působí úžasně – zásluhu na tom mají 17palcová kola, velmi široký rozchod a průbojný charakter celého vnějšího designu.

obrázek Fiesty Super 1600 Rally Car klikněte zde.


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose