www.car.cz
 

IQ-Jänner rallye : V dieselové třídě je favoritem H. Danzinger
     19.12.2004 23:54 - tisková zpráva


V dieselové třídě je v Mühlviertelu favoritem Hannes Danzinger

 

            Jeho vyzyvateli jsou Manfred Pfeiffenberger a Michael Böhm

Vicemistr 2004, Christian Lippitsch, mění tým a auto a pojede sk.N

 

V roce 2004 dosáhl na IQ-Jänner rallye ve Freistadtu v klasifikaci dieselů překvapivého vítězství Manfred Pfeiffenberg ze Salcburku (Seat TDI).

 

V čele nebyli jezdci VW zvyklí na úspěch, jako Andreas Waldherr, Christian Lippitsch a Hannes Danzinger, kteří úporně bojovali se záludnostmi počasí a se špatně zvolenými pneumatikami. Díky tomu se Pfeiffenbergerovi s podstatně těžším autem podařilo najet na své konkurenty v cíli náskok tří minut. Přesto není v roce 2005 favoritem tento závodník ze Salcburku, ale Hannes Danzinger jakožto mistr v dieselových vozech pro r. 2004.

 

Důvody jsou jasné: „Za prvé jsem byl po celou sezónu úspěšný s VW TDI. Kromě toho se na Mühlviertel mnohem lépe připravím, i tehdy, pokud opět napadne sníh. A nakonec bych chtěl obhájit titul, a kromě toho se přidělují dvojnásobné body“, vysvětlil Danzinger.

 

Manfred Pfeiffenberger sází na stejnoměrný výkon: „IQ-Jänner rallye mi zvláště vyhovuje, na takovém podkladu jezdím velmi rád. Díky tomu je možné vyrovnat nedostatek výkonu, těším se na boj s Danzingerem.“

 

Ale také Michael Böhm (Fiat Stilo TDI) by chtěl ve Freistadtu získat své první vítězství ve skupině dieselů v závodě rakouského mistrovství. To, co tomuto závodníkovi ze Štýrska ještě chybí, je konstantní výkon při všech zkouškách rallye. Soutěžit zde již nebude Christian Lippitsch, který opustil tým Porsche Austria a třídu dieselových vozů a přechází do skupiny N.

 

Velmi těsné bude hodnocení juniorů ve Freistadtu

 

Mistr Rupert Schachinger bude tentokrát chybět kvůli angažmá v zahraničí

Takže kandidáty na vítězství jsou Leeb, Apfelthaler, Weissengruber a Kogler

 

Dvakrát Suzuki, jednou Honda a jednou Citroen, to jsou značky aut těch jezdců, kteří budou při IQ-Jänner rallye bojovat o vítězství. Marcus Leeb přešel od Citroenu k Suzuki a má z této čtveřice nejvíce zkušeností. Michael Kogler na Suzuki je zřejmě největším hazardérem a pojede svou první zimní rallye.

 

Markus Weissengruber (Citroen) jako místní matador využije své přesné znalosti trati. Překvapením by  v Mühlviertelu mohl být Oliver Apfelthaler (Honda), v roce 2004 vedl první den, než se pohřbil do sněhu.  


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose