www.car.cz
 

Úspěch motorů Scania Euro 4
     22.12.2004 17:08 - tisková zpráva


Praha, 22. prosince 2004Společnost Scania je prvním výrobcem těžkých nákladních automobilů, který dodává na trh vozidla s motory Euro 4, splňujícími emisní normy platné od 1. října 2005. Od zahájení výroby od září letošního roku obdržela Scania objednávky na více než 1000 takto vybavených vozů.

 

Výhodou nákladních automobilů s motory Euro 4 jsou nižší silniční poplatky v zemích, jako je Německo, Rakousko a Švýcarsko. V Německu se sníží mýtné o 20 centů na 10 kilometrů, a to díky zavedení systému Maut s platností od 1. ledna 2005. Scania prodala na německém trhu již přibližně 500 nákladních vozů s motory Euro 4. Poptávka roste nejenom v Rakousku a Švýcarsku, ale i v dalších zemích, které přepravují své zboží například přes Německo.

 

Motory Scania Euro 4 mají výkon 420 hp a jsou založeny na technologii EGR (recirkulace výfukových plynů). Znamená to, že emise jsou snižovány přímo v místě jejich vzniku - ve spalovacím motoru - bez  použití jakýchkoli aditiv či dalších úprav výfukových plynů.

 

Motor Scania ve verzi Euro 4 s technologií EGR byl našimi zákazníky velmi dobře přijat,“ říká Gunnar Rustad, ředitel divize Prodeje a servisu. „Oceňují také to, že nákladní vozy lze tankovat zcela běžným způsobem a bez přidání aditiv. Dostává se nám rovněž pozitivních ohlasů ohledně spotřeby paliva, která zůstala v porovnání s motorem Euro 3 prakticky nezměněna.“

 

 

Scania Czech Republic s.r.o.                                     Mmd Public Relations Czech Republic

Martina Jirásková                                                            Radka Strachotová

 

www.scania.cz

 


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose