www.car.cz
 

Škoda Superb v novém modelovém roce 2005
     28.12.2004 10:41 - tisková zpráva


Nový modelový rok 2005 znamenal technické změny, ale i zavedení některých nových prvků výbav také pro největší z modelů v nabídce Škoda Auto, luxusní limuzínu Superb.

 K nejvýznamnějším novinkám patří zcela jistě integrování českého jazyka do obou typů navigačních přístrojů DX a SatCompass. Hlasový výstup v českém jazyce a české menu je funkční v kombinaci s CD ROM-em digitální mapy s nakódovaným českým jazykem. Tuto funkci v současnosti umožňuje nová verze digitální navigační mapy ČR. Čeština se však v blízké budoucnosti stane součástí všech CD ROM-ů, a to i se zahraniční mapou.

Mezi  změny technického rázu patří především zavedení sklopné opěry zadních sedadel. Ta je nyní dělená v poměru 1/3 a 2/3 a výrazně zvyšuje variabilitu zavazadlového prostoru. Dochází tak k dalšímu zvětšení jeho objemuna 480 litrů, resp. na 945 l při sklopené opěře zadních sedadel. Pro lepší ochranu vnitřního prostoru vozu je nyní rovněž možné sklopné opěradlo zabezpečit uzamčením.

Rozšířenými funkcemi se nyní vyznačuje i systém EOBD (European On Board Diagnostics), kterým jsou v současné době vybaveny všechny vozy Superb s benzínovými i naftovými motory. Tato diagnostika kontroluje správnou funkci všech systémů, které mají vliv na plnění emisních předpisů. Pokud zjištěné hodnoty neodpovídají požadavkům, rozsvítí se kontrolka, která řidiče upozorní, aby co nejdříve navštívil servis. Přes řídicí jednotku je pak odborný servis informován
o případné závadě, resp. i o době, po jakou motor v nestandardním režimu pracoval.

K dalším novinkám patří například zavedení samočinné převodovky Tiptronic (dosud nabízené jen pro nejvýkonnější zážehové a vznětové šestiválce) i pro čtyřválcové motory, zážehový 1.8 T/110 kW a vznětový 1.9 TDI PD/96 kW. Nabídka je nyní rozšířena i o 17“ desetipaprsková kola z lehkých slitin X-tended a sortiment barev je oživen o červenou metalickou barvu Flamencomodrou uni barvu Dynamic.


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose