www.car.cz
 

Odpočítávání pro IQ-Jänner rallye ve Freistadtu běží na plné obrátky
     30.12.2004 13:58 - tisková zpráva


     Odpočítávání pro IQ-Jänner rallye ve Freistadtu běží na plné obrátky

 

Mühlviertel a jeho obce se opět prezentují jako skutečná země rallye omega replica

Jediným otazníkem bude počasí před startem rallye.

 

Ještě 10 dní zbývá do startu ve Freistadtu. Pak odstartuje 23. IQ-Jänner rallye jako první závod českého a rakouského mistrovství v rallye. Podnik je rovněž společně s Mogul Šumava rallye v České republice započítáván do silně dotovaného Zimního poháru zóny FIA 2005.

 

Pořadatel, Rallyeclub Mühlviertel s oběma odpovědnými činiteli, Christianem Weissengruberem a Ferdinandem Staberem, v čele, má nyní plné ruce práce, aby zajistil bezproblémovou organizaci.

 

Nyní nejčastěji kladená otázka se týká počasí: „V současnosti vládne na silnicích v Mühlviertelu obleva. Celá trasa v Mühlviertelu je bez sněhu a bez ledu. Předpovědi počasí naznačují pro rallye teplejší podmínky. Rolnický kalendář hovoří o tuhém začátku roku s teplotami pod 0 stupňů. Posádky, jezdci a také my jako pořadatelé se musíme připravit na obě možnosti“, vysvětlují Weissengruber a Staber.

 

Nezávisle na tom se mohou fanoušci, kterých se pro tyto tři dny opět očekává kolem 100.000, těšit na napínavou rallye. Rakušany Raimunda Baumschlagera, Manfreda Stohla, Beppo Harracha a Achima Mörtla budou ve skupině A stíhat čeští piloti WRC Václav Pech, Emil Triner, jakož i Štěpán a Tomáš Vojtěchovi. A navíc ještě oba Maďaři Ferenc Kiss a Kisztian Hideg. Podobná bude i situace ve skupině N. Zde si Jan Kopecký, Miroslav Cais, Vojtěch Štajf a Slovák Tibor Cserhalmi předsevzali, že tentokrát přivezou z Mühlviertelu vítězství ve skupině N.  Proti nim bojují rakouský mistr Martin Zellhofer, Kris Rosenberger, Němec Hermann Gassner, Willi Stengg, Franz Wittmann jun. Ernst Haneder, Christian Lippitsch, Bernhard Jahn, Toto Wolff a Red Bull junioři Andreas Aigner a Quirin Müller.

 

Ve třídě dieselů se horký favorit jmenuje Favorit Hannes Danzinger, jeho vyzyvateli jsou Manfred Pfeiffenberger a Ing. Michael Böhm. Mezi juniory svedou boj o vítězství Marcus Leeb, Oliver Apfelthaler, Markus Weissengruber a Michael Kogler.

 

Mimořádně pozoruhodný je comeback Herberta Grünsteidla ve třídě H 10. Tento jezdec z Dolního Rakouska, který mnoho let pracuje ve službách BMW jako instruktor bezpečnosti jízdy, bude v Mühlviertelu pilotovat BMW 2002 TI. Grünsteidl patřil v sedmdesátých letech k absolutní rakouské špičce v rallye a byl továrním jezdcem VW v týmu Porsche Austria. Později přešel k rallyekrosu a v roce 1977 se stal s vozem Renault Alpine A310 mistrem Evropy. Nyní již šedesátiletý Herbert Grünsteidl bude kvůli svému dobrodružnému návratu určitě patřit k miláčkům IQ-Jänner rallye.

 

Mühlviertel je tuto velkou událost již velmi dobře připraven. 15 obcí rallye již provedlo veškeré přípravné práce. Veškerá úředně požadovaná bezpečnostní opatření již byla uskutečněna. Ubytování v oblasti rallye a v jejím okolí jsou již téměř vyprodána. Ti, kdo si ubytování zajistí na poslední chvíli, musí počítat s delším dojezdem. Mnoho fanoušků rallye z České republiky bude večer jezdit přes hranice a nocovat tam.

 

Celkem podalo přihlášky do zahajovací rallye sezóny v Mühlviertelu 150 posádek. Z logistických důvodů mohl pořadatel přijmout jen 141 přihlášek.

 

Časový plán:         

 

Pátek 7. ledna 2005

08,00 hodin start 1. etapy ve Freistadtu, v prostoru výstaviště

21,46 hodin cíl 1. etapy po 12 RZ v servisu Freistadt, prostor výstaviště

 

Sobota, 8. ledna 2005

07,30 hodin start 2. etapy ve Freistadtu, v prostoru výstaviště

17,00 hodin cíl 2. etapy po 8 RZ a zakončení rallye ve Veletržní hale ve Freistadtu

 

Další informace najdete na následujících adresách:

 

                                                           www.IQ-jaennerrallye

                                                           www.wintercup-rallye.at

 

 

23. IQ-Jänner Rallye 2005

Tisková služba, Armin Holenia,

Vídeň, 29. prosince 2004

 


 
www.IQ-jaennerrallye
 
Fotogalerie:   Šumava 2004 - proklínaná nebo dokonalá ?

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose