www.car.cz
 

Nové smlouvy s TV potvrdily celosvětový zájem o MotoGP
     tisková zpráva


Měsíce před začátkem sezóny jsou v hlavním stanu Dorny značně hektické. Rostoucí zájem o Mistrovství světa silničních motocyklů vede k uzavírání stále většího počtů smluv o pronájmu vysílacích práv do různých zemí světa.

Stávající kontrakt s BBC, která bude živě vysílat všechny závody MotoGP ve Velké Británii, doplnily další smlouvy, díky nimž se seriál dostane do dalších oblastí – Belgie, Irska, Finska, Jižní Afriky, USA a Kanady.

Společnosti RTL Club Belgium a Nelonen Finland obnovily smlouvu na příští tři roky (2004 až 2006). Po prvním „pokusném“ roce 2003 rozšířily obě sítě jejich výchozí smlouvy, které je opravňují vysílat celý seriál MotoGP ve svých zemích. RTL Club se zavázal vysílat v Belgii živě všechny závody třídy MotoGP, zatímco finská Nelonen bude živě nabízet závody všech tři tříd.

Irská veřejná televizní stanice RTE se s Dornou také domluvila na prodloužení kontraktu o dva roky (sezóny 2004 a 2005). Živě bude vysílat nejméně tři klíčové Grand Prix a dále každý týden souhrn nejdůležitějších událostí.

Africká kontinentální sportovní satelitní televize a kabelová síť SuperSport a South Africa s MNET pokračují v dlouhodobé spolupráci s MotoGP až do roku 2007, zahrnující vysílání závodů všech tří tříd plus časté reprízy.

Konečně pro všechny americké a kanadské fanoušky znamená roční prodloužení smlouvy Dorny s kanálem Speed možnost sledování celé série, v čase, který bude přizpůsoben časovému rozdílu mezi jednotlivými pásmy.
AMB Brno
 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose