www.car.cz
 

Víkendová IQ-Jänner rallye 2005 bude velkou loterií co se týče pneumatik
     3.1.2005 09:40 - tisková zpráva


V současnosti vládnou v oblasti rallye zcela odlišné podmínky na trati

Týmy si musí opatřit dvakrát tolik pneumatik, než je normálně běžné

 

Ještě pět dní, než bude nadcházející pátek 7. ledna 2005 v Mühlviertelu ve Freistadtu odstartována 23. IQ-Jänner rallye jako první závod českého a rakouského mistrovství v rallye 2005.

 

Na 141 přihlášených posádek z 9 zemí čeká mimořádně těžký úkol. Všechny úseky trati 20 rychlostních zkoušek, které v regionech Mühlviertelu leží ve výšce přes 700 metrů, mají nyní z devadesáti procent sněhovou pokrývku. To se týká především oblastí Liebenau, Weitersfelden a Königswiesen. V oblastech, které leží níže, jako Pregarten nebo Freistadt, je nyní úplná obleva. V noci, kdy teploty klesají pod nulu, leží ovšem na silnicích v lesních úsecích mnoho ledu. Povětrnostní podmínky se ale nyní mohou měnit z hodiny na hodinu.

 

Tím vzniká pro zúčastněné posádky zcela nejasná situace co se týče výběru pneumatik. První den je vždy třeba odjet tři rychlostní zkoušky bez servisu, přičemž tyto zkoušky leží jak ve výšce nad 700 metrů, tak níže. To znamená sníh, led, ale také suché tratě.

 

To se ve skupině A týká nejen Rakušanů Baumschlagera, M. Stohla, Harracha a Mörtla, ale také českých pilotů WRC Pecha, bratrů Vojtěchových, Trinera a Maďara Kisse. Týká se to samozřejmě také všech ostatních jezdců, speciálně ovšem jezdců skupiny N. Zellhofera, Rosenbergera, Gassnera, Stengga, Cserhalmiho, Hanedera, Wittmanna jun., Lippitsche, Wolffa a Red Bull juniorů Aignera a Müllera, kteří konkrétně poprvé pojedou na sněhu a ledu. Pro dieselovou skupinu s Danzingerem, Pfeiffenbergerem a Böhmem by byly suché poměry ideální, zatímco junioři Leeb, Apfelthaler, Weissengruber a Michael Kogler také budou mít velké potíže s volbou správných pneumatik.

 

Skutečností je, že pokud chtějí být týmy úspěšné, tak si musejí opatřit podstatně více pneumatik, aby na poslední chvíli mohly zvolit ty pravé.

 

Pátek 7. ledna 2005

08,00 hodin start 1. etapy ve Freistadtu, v prostoru výstaviště

21,46 hodin cíl 1. etapy po 12 RZ v servisu Freistadt, prostor výstaviště

Sobota 8. ledna 2005

07,30 hodin start 2. etapy ve Freistadtu, v prostoru výstaviště

17,00 hodin cíl 2. etapy po 8 RZ a zakončení rallye ve Veletržní hale ve Freistadtu

 

Další informace najdete na následujících adresách:

                                                           www.IQ-jaennerrallye

                                                           www.wintercup-rallye.at

23. IQ-Jänner Rallye 2005

Tisková služba, Armin Holenia,

Vídeň, 3. ledna 2005


 
 
Fotogalerie:   Rakouská Jänner Rally 2004

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose