www.car.cz
 

Vsetín se hlásí : Přípravy Valašské rally nabírají na obrátkách
     5.1.2005 00:35 - tisková zpráva


XXIV. VALAŠSKÁ RALLY

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ, 31. března -  2. dubna 2005

 

Třetí podnik devítidílného seriálu Mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích je v současné době připravován pod názvem XXIV. Valašská rally 2005. Pořadatelem této v České republice velmi populární soutěže, která se uskuteční ve dnech 31. března až 2. dubna 2005, se stejně jako v minulosti stal AutoMotoKlub Rallye Sport – Vsetín, který při zajišťování klání úzce spolupracuje s dalšími organizacemi a institucemi na Vsetínsku, Kroměřížsku a Přerovsku.

 

Po společném podniku s Rallye Matador Tatry, kdy byla v roce 2004 součástí Evropského poháru jezdců východ – koeficient 5, se v pátém roce jednadvacátého století Valaška pojede opět jako samostatná soutěž. Podobně jako v letech 2001 až 2003 se centrem čtyřiadvacátého ročníku Valašské rally stane Valašské Meziříčí.  

 

Valaška si za dobu své existence v České republice získala mezi automobilovými soutěžemi velmi důležité postavení. Význam Valašské rally vždy dokreslovala nejen kompletní účast české soutěžní špičky, ale i velký zájem sdělovacích prostředků. „Při minulých ročnících se v tiskovém středisku pokaždé akreditovala téměř stovka zástupců tisku, rozhlasu a televize z celé republiky. Kolem tratí rychlostních testů se v posledních letech schází nejméně sto tisíc nadšených fandů motoristického sportu,“ uvedl šéf organizačního štábu nadcházejícího ročníku Valašské rally Miroslav Hošák.

 

Samotnému průběhu Valašské rally 2005 bude předcházet několik nezbytných kroků. Tím prvním se stanou seznamovací jízdy, které jsou připravovány na 30. a 31. března 2005. Ve středu se jezdci obeznámí s tratěmi první etapy a o den později se pak uskuteční prohlídka sobotních rychlostních zkoušek. Následovat bude administrativní a technická přejímka, která se uskuteční v prostorách prodejny a servisu AUTO LUKÁŠ ve Valašském Meziříčí.

 

Valašská rally 2005 bude z valašskomeziříčského náměstí odstartována v podvečerních hodinách v pátek 1. dubna. Startu však bude předcházet komentované představení předních posádek, které začne v pravé poledne.

 

 „První etapa rally by měla na třech náročných úsecích v okolí Lipníku nad Bečvou, Hranic na Moravě a Valašského Meziříčí obsahovat šest zcela nových rychlostních zkoušek. Do itineráře druhé etapy je připravováno rovněž šest rychlostních zkoušek. I ony jsou chystány do tří úseků, a to v okolí Vsetína, Bystřice pod Hostýnem a Kelče. Druhá etapa zavede soutěžní posádky do typické valašské krajiny s řadou obtížných úseků s mnoha převýšeními v nádherné přírodní scenérii zdejších kotárů.

 

Vítězná posádka se objeví na cílové rampě v sobotním podvečeru po sedmnácté hodině. Bezprostředně po projetí cílem se na rampě uskuteční předání cen nejlepším posádkám a vyhlášení výsledků rally. Takový způsob vyhlášení výsledků bude mít na Valašsku svou premiéru,“ poznamenal dále Hošák s tím, že všechny testy, a scházet mezi nimi nebude ani tolik obávaná Valašská bomba, o jejíž podobě se v těchto dnech jedná, dokonale prověří schopnosti soutěžních posádek a jejich strojů.

 

Celkem má XXIV.Valašská rally měřit 431 km a obsahovat na šesti úsecích 12 rychlostních zkoušek v celkové délce 192 km. Servisní zóna bude po celou dobu závodu situována do prostor bývalých vojenských kasáren ve Valašském Meziříčí. Celá rally se pojede převážně na asfaltovém povrchu.

 

Neopomenutelnou složkou XXIV. Valašské rally 2005 se stane bohatý doprovodný program. Ten organizátoři soutěže připravují za úzké součinnosti s Domem dětí a mládeže ve Valašském Meziříčí. „Součástí doprovodného programu se stane mimo jiné výtvarná soutěž dětí, autogramiády, soutěž dětí na dopravním hřišti, vystoupení valašskomeziříčských hudebních a tanečních souborů a mažoretek a podobně,“ přiblížil záměry ředitel domu Jiří Pernický.

 

Ředitelství Valašské rally, další útvary ředitelství a tiskové středisko naleznou své zázemí díky pochopení a vstřícnosti představitelů města v budově Městského úřadu ve Valašském Meziříčí. Start a cíl dvoudenní automobilové soutěže najde útočiště na valašskomeziříčském náměstí. Ve městě s bohatou historií, které je v současnosti významným průmyslovým a společenským centrem Valašska. Další informace k soutěži naleznete v průběhu měsíce ledna na oficiální internetové adrese: www.amkvsetin.com.

 

  

Ve Vsetíně 4. ledna 2005                                 Roman ORDELT, Dušan PÓČ

                                                                                                   tiskové středisko

                                                                                             XXIV. Valašská rally 2005


 
 
Fotogalerie:   Rallye Posázaví 2004

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose