www.car.cz
 

Pavel Kundrát chce jet v Rakousku na jistotu - a jako "hyena" vyčkávat
     5.1.2005 22:32 - tisková zpráva


Letošní devítidílné Mezinárodní mistrovství České republiky v automobilových soutěžích bude zahájeno již tento pátek 23. ročníkem Int. IQ Jänner rallye. Kromě českého a rakouského šampionátu je soutěž zařazena do prvního ročníku Rallye-Winter Cupu. Z rampy v rakouském Freistadtu sjede i dvojice Pavel Kundrát a František Poláček, která poveze na dveřích své Škody Felicia Kit Car 1600 startovní číslo 30.

 

Jänner rallye byla zařazena do českého mistrovství už v loňském roce a nabídla soutěžním posádkám pravé zimní podmínky. Letos ale Svatý Petr nezajistil takovou sněhovou nadílku, jako tomu bylo loni a soutěž se bude spíše podobat světové Rallye Monte Carlo. Z výběru vhodných pneumatik se stane velká loterie a posádkám bude komplikovat život kombinace ledu, sněhu, mokrého asfaltu a zimního posypu. 

 

Ve třídě A6 budou v Rakousku bojovat o vítězství především tři jezdci na silných strojích kategorie Super 1600. S Renaultem Clio S1600 po loňském mistru Evropy Simonu Jean-Josephovi pojede Josef Peták, úřadující šampion Evropského poháru – Východ. Nejsilnějšími soupeři budou pro Petáka dva účastníci letošního juniorského mistrovství světa Pavel Valoušek a Martin Prokop, když oba odstartují se Suzuki Ignis S1600. Sekundovat se jim budou snažit Dušan Kouřil se Škodou Felicia Kit Car, loňský vítěz třídy A6 Milan Kneifel s úzkou felicií, náš Pavel Kundrát, Antonín Tlusťák s exHondovým Citroënem Saxo Kit Car a Lumír Galia s další kitovou felicií. Ve třídě „áčkových šestnáctistovek“ je také přihlášen Ital Diego Gonzo s Opelem Corsa Gsi, Jan Dohnal s Volkswagenem Polo a Maďar Istvan Szajky s Ladou 2107.

 

Pro Pavla Kundráta bude start ve Freistadtu premiérou. Vzhledem k povětrnostním podmínkám a silné konkurenci si tedy naše posádka klade jasné cíle. Budeme se soustředit především na to, abychom v sobotu přejeli přes cílovou rampu. V letošní sezóně máme v plánu absolvovat kompletní velký mistrák, takže se budeme snažit sbírat pravidelně body z každé soutěže. Výjimkou není ani Jänner, kde se v naší třídě sjedou nesmírně kvalitní a rychlí soupeři se silnějšími auty.

 

Nezbyde nám tedy nic jiného, než jet v klidu a vyčkávat jako hyeny, zdali se ostatní pobijí,“ konstatoval s úsměvem Pavel Kundrát. Zdejší rychlostní zkoušky jsou náročné a za současného vývoje počasí bude těžké vybrat ty správné pneumatiky. Pro všechny zúčastněné budou ale podmínky naprosto stejné. Jen doufám, že se nám podaří přivézt auto ze závodů v takovém stavu, v jakém je teď,“ podotkl jezdec.

 

Kromě MM ČR pojedou Kundrát s Poláčkem i v klasifikaci finančně dotovaného Rallye-Winter Cupu 2005. Tento pohár se skládá ze dvou závodů, když se bude hodnotit zvlášť každá etapa Jänner rallye a únorové Mogul Šumava Rallye. Výhodou pro posádky přihlášené do Zimního poháru je možnost startu ve druhé etapě soutěže i v případě, že první den nedokončí. Dvojice ale odstartuje do druhé etapy jen v rámci poháru a do pořadí českého mistrovství již nemá šanci zasáhnout.

 

Jänner rallye odstartuje v pátek úderem osmé hodiny ranní ze startovní rampy ve freistadtské veletržní hale. Úvodní etapa obsahuje 12 testů na šesti úsecích a první posádka je očekávána v cíli ve 22:31. Druhý den vyrazí soutěžící na trať již v 7:30 a po absolvování dalších osmi zkoušek ve čtyřech lokalitách přijede vítězná posádka na cílovou rampu těsně před sedmnáctou hodinou.

 

Pavel Kacerovský

Kundrát Motorsport


 
 
Fotogalerie:   Švédská rallye 2004

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose