www.car.cz
 

Volkswagen Passat šesté generace
     8.1.2005 20:18 - tisková zpráva


AUTOSALON BRNO 2005 bude přehlídkou toho nejnovějšího, co se v letošním roce objeví na našem trhu. Řada automobilek připravuje své novinky již na jaro letošního roku. Do prodejen u nás se pak tyto novinky dostávají někdy zároveň s evropskou premiérou, někdy o něco málo později.

Červnový termín AUTOSALONU BRNO je příznivý právě pro celou řadu českých premiér v nadcházející motoristické sezóně. Jednou z dlouho očekávaných novinek, kterou prozatím výrobce odhalil alespoň fotograficky, je i nová modelová řada úspěšného vozu VW Passat.

Stylové a funkční – takové byly vždy modely Volkswagen Passat a takový je i Passat nové – již šesté – generace. Oficiální premiéru si nový Passat odbude letos v únoru. Od března pak bude tento bestseller, kterého se až dosud prodalo více než 13 milionů kusů, postupně uváděn na trhy jednotlivých evropských zemí.
 
 Design Passatu šesté generace nese zřetelné rysy nového stylistického směru automobilky VW, zasvěcenější pozorovatel si všimne prvků, jejichž účinek si designeři zkoušeli již na studiích Concept R a Concept C. Velmi dynamicky je pojatá záď vozu, která je zakončena efektním integrovaným spoilerem na hraně víka zavazadlového prostoru a které vévodí koncová světla tvořená LED diodami. Tvar koncových světel je přitom zrcadlovým obrazem tvaru hlavních světlometů

Charakteristickým rysem vozů Passat byl vždy mimořádně prostorný interiér. A není tomu jinak ani u nové generace. Rozvor činí 2,71 m, což j o 6 mm více než u současného modelu, do délky pak nový Passat narostl na 4,77 m (+ 62 mm), do šířky na 1,82 m (+ 74 mm) a do výšky 1,47 m (+ 10 mm). Zavazadlový prostor má maximální objem 565 l (+ 90 l).

Velké změny nastávají také pod kapotou nového Passatu – s výjimkou základního čtyřválce o výkonu 75 kW jsou všechny zážehové agregáty zcela nové. Škála čtyřválcových zážehových motorů s přímým vstřikováním benzínu FSI zahrnuje pohonné jednotky o výkonech 85 kW, 110 kW a 147 kW. Ve čtvrtém čtvrtletí roku 2005 završí nabídku zážehových motorů výkonný šestiválec 3.2 V6 FSI/184 kW. 
 

Nové jsou také všechny tři vznětové motory TDI s přímým vstřikováním nafty do válců. Jde o motory o výkonech 77 kW, 103 kW a 125 kW. Nejvýkonnější agregát TDI dostal sofistikované piezoelektrické vstřikovací jednotky a za svůj mimořádně klidný chod vděčí dvojici vyvažovacích hřídelí.
Zážehové motory o výkonech 85 kW, 110 kW a 147 kW mohou být propojené s komfortní šestistupňovou automatickou převodovkou, dvojice silnějších turbodieselů TDI zase s inovativní dvouspojkovou převodovkou DSG. Časem se v nabídce objeví i modely s pohonem všech kol 4Motion.  
 
 
 BVV


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose