www.car.cz
 

Unikátní služba Citroënu ve Francii . Bezplatná jistota
     11.1.2005 07:56 - tisková zpráva


Paříž, 10.ledna 2004 – Pouze ve Francii nabízí Citroën novou službu – bezplatný servis Citroën Urgence. Tato služba má na minimum snížit časové prodlevy, které vznikají při mimořádných událostech do přivolání odborné pomoci.

Systém přivolání pomoci se spouští automaticky nebo ručně přes telematický systém vozu NaviDrive. Ve Francii je možné ho objednat na modely C8, C5, C4 a C3 ve výbavě NaviDrive.

 

Jak tato novinka funguje? Při naléhavé situaci je řidič ve spojení s asistenčním pultem, který zajišťuje odbornou profesionální pomoc. Povel se vysílá  automaticky v případě spuštění záchranného systému airbagů, nebo ručním a opakovaným stisknutím tlačítka SOS umístěného na panelu audiosystému.

 

Vyslaný nouzový signál obsahuje identifikační údaje o vozidle, ale především navigační data, pomocí kterých je vůz a nehoda lokalizována tak, aby odborná pomoc dorazila co nejdříve. Asistenční základna Citroënu bleskově vyhodnotí údaje a vyšle potřebnou pomoc, ať už hasiče, pracovíky zdravotníky či policii na lokalizované místo. Ve spolupráci s asistenční společností IMA (Inter Mutuelle Assistance) je služba bezplatná, poskytována je nonstop po 7 dní v týdnu.

 

Vozy Citroën jsou vybavovány systémem NaviDrive poslední generace, který v sobě spojuje navigační systém GPS, telefonní technologii GSM a nejmodernější audiosystémy. Ve spojení s monochromatickým nebo barevným displejem se za něj doplácí od 1400 do 2500 eur. Systém spolupracuje také se službami Citroën Assistence a Citroën OnLine.

 

 

Citroën je součástí francouzské skupiny PSA Peugeot Citroën.

 

Ing. Martina Bedrnová


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose