www.car.cz
 

Bratři Tomáš i Štěpán si pochvalují hromadu zkušeností z Rakouska
     11.1.2005 19:43 - tisková zpráva


Jänner Rally 2005 – Hromada zkušeností

Jänner Rally podruhé otevírala novou sezonu MMČR automobilových soutěží a posádky OMV Rally Teamu na ni nemohly chybět. Obě posádky se shodly na tom, že i když nebyl sníh, soutěž byla parádní a precizně připravená a oba piloti si odvezli řadu cenných nových zkušeností. Štěpán Vojtěch s Michalem Ernstem byli pořadateli poctěni vézt na svém Peugeotu 206 WRC startovní číslo 1, za daných podmínek to ale nebyla kdovíjaká velká výhoda.

Především volba pneumatik byla těžkým oříškem. V odpoledních ´erzetách´ jsme závodili s Vaškem Pechem. Večer jsme ale trochu riskantně zvolili slicky, neboť jsem předpokládal, že trať bude pouze trochu vlhká. Bohužel vody bylo víc a navíc trochu přituhlo, gumy se nestíhaly ohřát a už na RZ7 jsem udělal drobnou chybu. RZ8 startovala na šotolině, takže opět na studených gumách jsem přijel do prvního lesíka a při brzdění z poměrně vysoké rychlosti jsem se pedálu jen dotkl a na namrzlém povrchu vyletěl z trati. Bohužel se ulomil čep předního kola a nešlo dál pokračovat,“ líčil události prvního dne Štěpán.


Chuť si však alespoň trochu spravil v sobotu, kdy i přes drobné zdravotní potíže předváděl divácky atraktivní a hlavně rychlou jízdu. Druhý den byl OK. Ráno jsme zkusili dát široké gumy s hřeby, což sice byla dobrá volba, ale chyběli mi zkušenosti s takovým obutím. Ve druhé ´rundě´ už to bylo mnohem lepší! Trochu jsem věděl, co si můžu dovolit, chytil jsem dobrý rytmus a začali jsme vyhrávat erzety. Asi nejvíce se nám dařilo na nejdelším 28 km dlouhém testu, který byl velmi zrádný hlavně kvůli četným ledům v údolí.“

Štěpán chtěl především dotáhnout ztrátu po 30 s penalizaci za pozdní příjezd na start RZ13, který byl trochu komplikovaný a delší než bylo psáno v itineráři. I přes penalizaci byli Štěpán Vojtěch a Michal Ernst nejrychlejší posádkou druhého dne a získali tak cenné body alespoň do hodnocení Winter Cupu!


V obtížné situaci nastupoval do soutěže Tomáš Vojtěch. Těsně před soutěží bylo rozhodnuto, že kvůli pracovním povinnostem letos nebude na „horké“ sedadlo spolujezdce usedat Štěpán Palivec. Vedle Tomáše se tak na poslední chvíli objevil Pavel Pašek, pro kterého to byl křest ohněm. Všechny problémy, které jsme měli byly nepodstatné. Největší komplikací byla změna navigátora. Neměli jsme zcela precizní rozpis a pro Pavla to muselo být hodně těžké. Otázku spolujezdce musím vyřešit co nejdříve,“ prohlásil po soutěži Tomáš Vojtěch.

Petr Horák - TSV media


 
 
Fotogalerie:   Jänner rallye 2005 od Pavla Kacerovského

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose