www.car.cz
 

Bitvy Američanů v Rondu. Dugmore chce obhájit
     12.1.2005 01:11 - tisková zpráva


Bitvy Američanů?

Ozdobami všech halových závodů jsou Američané, mající tuto motoristickou disciplínu hluboko zakodovanou v závodnických genech. Brněnským pořadatelům se podařilo sjednat start tří výborných amerických jezdců, Philla Lawrence, Davida Pingreeho a Damiena Plottse. Jejich halové vizitky jsou zářivé, například vášnivý čtenář bible Lawrence (28 let) vybojoval v loňské zámořské arenacrossové sérii druhé místo, Pingree, jehož nejoblíbenějším filmem je snímek Blbý a blbější, se právem pyšní triumfy v prestižních závodech v Anaheimu 2000 a 2002, zatímco třicetiletý amatérský horolezec, vyznavač stavebních památek a Punk rocku Plotts rád vzpomíná na svoje loňské vítězství v Dortmundu.

 

Dugmore chce obhájit

Přestože díky dresu exkluzivního, pouze u příležitosti závodu v Rondu sestaveného AKAI  TEAMU, se ocitne populární Jihoafričan Dugmore v roli stájových kolegů Lawrence, Pingreeho a Hama, ze svých ambicí obhájit loňské vítězství nemíní nijak slevit. „Američané jsou velmi velmi silní, ale na krátkých halových tratích se může stát ledacos. Bude záležet na startech i na štěstí při předjíždění pomalejších soupeřů. Loni se také zdálo, že třídu Open vyhraje Johnson a jak to nakonec dopadlo !“ připomíná obdivovatel basketbalisty Jordana Dugmore, označující trať v Rondu za svoji velmi oblíbenou. Zatímco Lawrence a Pingree spolu s Australanem Hamem (loni celkově 4. v australsko – novozélandském halovém šampionátu) budou AKAI TEAM reprezentovat v obou třídách, Dugmore se v Rondu výhradně soustředí na třídu Open.

 

Opět Brabec, nově Žerava

Že ani v mimosezónním období nemusí naši jezdci hrát pod střechou haly Rondo rozladěné housle, dokázal loni Jihomoravan Brabec, když v sobotu předvedl divákům strhujícím bitvu s favorizovaným Američanem, která mu nakonec vynesla ve třídě 125 ccm celkovou výbornou druhou příčku. Ve třídě Open bude tentokrát zajímavé sledovat mezinárodního motokrosového mistra České republiky Martina Žeravu, který se k halovým závodům vrací po dlouhých osmi letech.

„Kdysi mě haly docela šly, v Praze jsem byl    ve stopětadvacítkách třetí. Tenkrát se však u nás jezdilo ještě na dřevě a já pořád snil o pěkném halovém závodě na hlíně. A teď díky Rondu si ten sen snad splním,“ říká Žerava, k jehož domácím soupeřům budou ve třídě Open patřit mj. český motokrosový vicemistr Kučírek, Svatoš, Kostelecký, Marek a třebíčský talentovaný jezdec Máca. Ve stopětadvacítkách kromě Brabce vyrazí z našich do brněnské halové hlíny například Bartoš, Votroubek, v juniorském světovém i evropském šampionátu úspěšný Neugebauer, bratři Jankovští, Michek a brněnští bratři František a Vojtěch Brumlovi.


 
 
Fotogalerie:   Orion Cup 2004 od Ladislava Rohlíka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose