www.car.cz
 

Míra Martinec posílá další zprávy z Dakaru 2005
     13.1.2005 20:29 - Pavel Jelínek


Míra Martinec - zpráva z Dakaru
Dakar 13. 1. 2005
Vážení příznivci Dakaru a našeho týmu,

dostal jsem se tady v Dakaru na chvíli na počítač, tak se Vám jen krátce ozývám. Jak víte, naši posádku postihla na 75. kilometru ve smyčkové etapě Atar-Atar porucha v podobě prasklého kříže homokinetického kloubu (bohužel v poslední době již jaksi tradiční porucha na našich autech), která nás přinutila vrátit se na start.

Tím pádem jsme neprojeli ani jedním CP a ani většinou tzv. waypointů. Po cestě zpět jsme díky pohonu pouze 4 x 2 několikrát zapadli, takže jsme dojeli až v noci. Ještě v noci k nám do bivaku dorazili komisaři a chtěli mluvit s Andrém. Ten však spal v hotelu a nezastihl je ani ráno.

Takže jsme ještě do etapy odstartovali, ovšem naším plánem bylo po startu to otočit a jet do cíle oklikou po silnici (asi 800 km). Na trase byly totiž pískové pasáže a ty by se nám nepodařilo projet. Další etapy z Tidjigje však už pískové nejsou, tak jsme potřebovali zvládnout ještě tuhle. Bohužel, když nás pořadatelé viděli vracet se, vzali nám startovní kartu a tím pro nás letošní Dakar definitivně skončil.

Takže jsme už po silnici během dvou dnů dojeli sem do Dakaru a čekáme, až sem dorazí závodní karavana.

Omlouvám se za stručnost, ale přístup na počítač je časově omezen. Stihl jsem si však přečíst Vaše vzkazy a pozdravy. Chci Vám všem za povzbuzující slova moc poděkovat. Těžko se to vyjadřuje, ale pokaždé nám svými vzkazy dáváte nejen sílu bojovat, ale i velký pocit zodpovědnosti za reprezentaci Vás všech, naší země a značky Tatra.

Chci poděkovat i Zuzce Nohavicové a Tomovi Kubinovi. Tím, že jsem letos nestíhal psát zprávy, přidělal jsem jim poměrně hodně práce. A Zuzce chci zvláště poděkovat za její prohlášení týkající se státní příslušnosti naší posádky. Ano, papírově jsme brazilská posádka, ale Vy všichni, kdo znáte historii našeho týmu víte, že bez Andrého a jeho spolupráce s Tomem bychom tu v posledních sedmi letech nemohli být. A všichni také víte, že jedeme s Tatrou, kterou připravujeme u nás v republice. Jsme v jednom týmu, takže dokud jsme byli v soutěži, jeli jsme i za Toma, za Tatru a Vás všechny.

Mějte se všichni co nejlépe, jakmile budeme zpět v republice, ozvu se ještě s více informacemi.

Míra Martinec


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose