www.car.cz
 

DTM v Brně možná pojede až zase za rok. Letos NE
     20.1.2005 08:02 - Pavel Jelínek


Již před několika týdny jsme  přinesli informaci o tom, že závod DTM, který se vloni   vrátil  na Masarykův okruh,  se zde letos   pravděpodobně nepojede. Jistá šance na jeho uskutečnění sice  ještě v minulých dnech zůstávala, ale nyní  se již zdá, že vše je definitivní.

Závod německého mistrovství cestovních vozů DTM se v tomto roce na brněnský Masarykův okruh podle nyní již  oficiálních informací nevrátí, jelikož se promotér tohoto závodu, kterým je  agentura BPA a její majitel Antonín Charouz, nedohodl s pořadatelem šampionátu společností ITR.

Nicméně atraktivní závod DTM by se  snad v Brně mohl znovu jet zase za rok - v roce 2006.

Otazník  zatím visí nad startem  českého jezdce  v tomto šampionátu, ale pravděpodobně v něm letos  českého jezdce neuvidíme. Vloni s Mercedesem Benz AMG startoval v seriálu DTM Jaroslav Janiš, ale zatím není jisté, ani pravděpodobné, že se v německém šampionátu opět  objeví. Připomeňme, že jezdil  se starčím modelem , který  byl poněkud nekonkurenceschopný, takže Janiš za  celý rok nezískal jediný bod. I když jinak si  mezi  piloty  starších modelů vedl celkem dobře.


Jak známo, mohl by  po vzoru  Engeho zamířit do některého prestižního okruhového seriálu  do zámoří. Mercedes zkoušel také trucker Adam Lacko a premiérově se v něm objevil také Jan Charouz. Ale v šampioinátu se zřejmě  letos Čech neobjeví. Tedy s vyjímkou dvou českých mechaniků, kteří pracují u týmu Opel.


 
 
Fotogalerie:   GIGA fotogalerie DTM 2004

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose