www.car.cz
 

Sosnová nabídne v sobotu pravé zimní klouzání. Hřeby povoleny
     24.1.2005 15:59 - Pavel Jelínek


 Sosnová nabídne zimní podmínky, uzávěrka přihlášek prodloužena!

 

 Premiérové Zimní setkání mistrů rally proběhne v sobotu 29. ledna na Autodromu Sosnová u České Lípy. Jedná se o volný mezinárodní podnik pro jezdce ze Zóny střední Evropa s platnou licencí. Vedle českých jezdců se předpokládá účast vybraných rakouských jezdců, kteří startují v premiérovém ročníku Wintercup 2005. Pořadatelé z Autoklubu Česká Lípa v AČR očekávají pravé zimní podmínky, neboť rallycrossový areál Racing Arena je po víkendovém přívalu sněhu pod „bílou peřinou.“

 

Uzávěrku přihlášek jsme posunuli až na čtvrtek 27. ledna. Chceme dát šanci na zimní svezení všem jezdcům rally, kteří o tuto akci projeví zájem. Stačí mít platnou licenci, navíc nemusí platit žádný vklad a mají možnost kvalitního otestování vozu před šumavskou rally. Charakter počasí těchto dnů slibuje pravé zimní podmínky. Jezdci i diváci se tak mají, na co těšit,“ uvedl Jan Mochan, ředitel závodu. Pořadatelé ze Sosnové mají v záloze připraveno i sněhové dělo pro případné umělé zasněžení dráhy.

 

 Jezdci mají možnost použití hřebů na pneumatikách během celého závodu,“ řekl Mochan. Další informace získáte na telefonním čísle 487 824 745, případně na mailové adrese: sportauto@autodrom.cz. Bližší informace k Zimnímu setkání mistrů rally včetně přihlášky najdete na internetové adrese: www.autodrom.cz.

 

Každý jezdec absolvuje na sosnovské dráze dvě závodní jízdy na čas. Závodní jízdy se jedou na dvě kola (start v 12.30 a 13.45 hodin). Do konečného výsledku se počítá součet časů z obou jízd. Vítězem bude jezdec s nejnižším součtem časů. Jezdci budou startovat jednotlivě s patnáctisekundovou prodlevou.

 

Na trati budou současně pouze tři vozy. Ještě před samotným závodem je na programu od 9.30 hodin volný trénink. Funkci sportovního komisaře vykoná dle nominace FAS MVDr. Lubomír Svoboda z Vyškova, technickým komisařem byl určen Karel Nauš z Prahy.

 

 

 

 

V České Lípě 24. ledna 2005                                                           Roman ORDELT

                                                                                                           tiskové středisko

                                                                                                          Autodrom Sosnová


 
 
Fotogalerie:   Sosnová 2004 od Romana Olejníčka

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose