www.car.cz
 

Ford podporuje vytvoření poradní skupiny pro automobilový průmysl
     31.1.2005 11:48 - tisková zpráva


Ford podporuje záměr evropské komise vytvořit poradní skupinu pro automobilový průmysl
Praha, leden 2005 - Společnost FORD MOTOR COMPANY podporuje vytvoření poradenské skupiny pro automobilový průmysl napojené na sekci průmyslové politiky Evropské unie. Vznik tohoto poradního orgánu dnes oznámil eurokomisař Guenther Verheugen. Vytvoření poradenské skupiny pro automobilový průmysl Ford vnímá jako další výrazný krok ve vývoji regulačních přepisů EU, které musí především citlivě vyvažovat sociální a ekologické aspekty s požadavky na ziskovost a zdraví hospodářského sektoru.

Nová vlivná skupina, označovaná jako CARS 21 (zkratka z Competitive Automotive Regulatory System for the 21st Century) sestává z významných představitelů průmyslu, jedním z nich je také Lewis Booth, šéf Ford of Europe. Dalšími členy regulační skupiny jsou reprezentanti členských států EU, Evropského parlamentu a dalších hospodářských a finančních institucí.

„Podporujeme závěry Lisabonského summitu EU, jejichž cílem je udělat z EU ve výhledu 2010 roku ekonomicky nejvýkonnější strukturu světa. Ford má samozřejmě eminentní zájem na trvale udržitelném hospodářském vývoji. Proto se domníváme, že regulativy EU musí být velmi dobře koordinované, vyvážené, přesně a zacílené na to, aby evropští zákazníci dostávali stále hodnotnější nabídky,“ říká Lewis Booth. „Jsme přesvědčeni, že široce dokáže dát skupině EU pro automobilový průmysl jasná doporučení, která povedou k vytvoření optimálních regulačních rámců.“

V současné době se k automobilovému průmyslu vztahuje více než 100 direktiv EU a kromě toho existují ještě další dvě stovky navazujících dodatků k nim. Představitelé automobilky Ford věří, že odborně erudovaná komise se zastoupením čelních osobností automobilového průmyslu přispěje k přijímání optimálních předpisů a regulativů, jež budou citlivě reagovat na situaci na trhu i ve společnosti a přispějí k růstu konkurenceschopnosti evropského automobilového průmyslu.

 


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose