www.car.cz
 

Držitel Zlatého volantu Jan Kopecký by chtěl obhajovat na Bohemii
     1.2.2005 07:34 - Pavel Jelínek


Dvaadvacetiletý Východočech Jan Kopecký, loňský mistr republiky a  čerstvý  držitel Zlatého volantu  v kategorii rallye, se již připravuje na svůj druhý letošní start, který má v plánu  na  únorové  Švédské rallye.

Ještě krátce před tím ale odcestuje na testy za sněhem do Finska, kde stráví dva až tři dny po boku dalšího  jezdce  Škody - Janiho Paasonena.

Připomeňme, že jezdec by se měl objevovat za volantem  tovární  Fabie WRC, ale navíc také s neupraveným lancerem.

Kopecký sice dojel při své premiéře s lancerem v lednové Jänner rallye sedmý absolutně a druhý mezi produkčními vozy, nicméně je mu jasné, že se s vozem potřebuje mnohem lépe sžít. Přechod z Fabie WRC do neupraveného lanceru, to je  obrovský rozdíl, hlavně při brzdění, či v krizových situacích.

Za zmínku stojí, že kromě plánovaných startů v MS ( kde Kopeckého čekají pravděpodobně čtyři starty s  továrním vozem) se tým snaží "přidat" ještě další dva starty s tovární Fabií WRC, kterými by mohli potěšit i domácí fandy. Jednat by se mělo o start v Rallye Bohemia a také v tentokrát  čistě slovenské  Rallye Matador Tatry.


 
 
Fotogalerie:   Jänner rallye 2005 od Pavla Kacerovského

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose