www.car.cz
 

Tomáš Mikšovský po prvních letošních testech ve Španělsku
     1.2.2005 22:50 - tisková zpráva


01. 02. 2005 Mladá Boleslav - Testy na jihu Španělska splnily svůj cíl - Tomáš Mikšovský najezdil mnoho kilometrů, našel správné nastavení brzd a úspěšně tak zahájil těžkou sezónu 2005.

 

Tomáš Mikšovský absolvoval s týmem KL Intermoto Czech Republic letošní první testování, které proběhlo na jihošpanělském okruhu Cartagena. Test zaměřený především na nastavení brzd byl zahájený v neděli 30. ledna 2005 za nepříznivého počasí, kdy okruh skrápěl bičující déšť. V nedělním odpoledni však již došlo i na suché pneumatiky Pirelli a pochopitelně i na ostrý motocykl Honda CBR 600RR, se kterým se nymburský jezdec postaví jako první Čech na start šampionátu Mistrovství Světa Supersport. Druhý den testování již Tomáš jezdil pouze s rezervním motocyklem, na kterém testoval několik druhů brzdového obložení.

 

Během dvoudenního testování najezdil Tomáš Mikšovský více jak 80 ostrých, měřených kol a mnoho dalších neměřených kilometrů. Během měřených kol dosáhl Tomáš nejlepšího času 1:40,7. Nyní čeká na našeho jezdce poslední část zimní přípravy, kterou by chtěl zaměřit na doladění fyzické kondice. Materiál týmu bude zabalen do přepravních beden a nejpozději 10. února odeslán do Perského zálivu, kam se za materiálem dne 16. ledna vydá i celý tým a kde absolvuje Tomáš Mikšovský svou premiéru v Mistrovství Světa Supersport. Na programu je totiž již první závod tohoto šampionátu, který se koná poslední únorový víkend v asijském Kataru.

 

Tomáš Mikšovský: " V neděli nás trochu přibrzdilo špatné počasí, ale odpoledne bylo již sucho a tak se dalo dobře testovat. Řada přišla i na ostrou motorku, ale nejvíc kilometrů jsem nejezdil na tréninkovém "bělouši". V pondělí jsem pak začal testovat v jedenáct hodin a opět jsem jezdil na bílé dvojce. Vše z důvodu omezení kilometrů na ostrém motoru. První motorka je již zajetá a připravená k cestě do Kataru a tak by bylo zbytečné ničit motor.

 

Testoval jsem hlavně brzdové destičky Vesrah. V pondělí jsem bez velkých problémů zajel na dvojce těch 40,7, což myslím není špatný čas na to, že jsem ho dosáhl na tréninkové motorce. Myslím, že na ostré motorce bych se dostal někam na nízkých 1:39. S testováním jsem spokojený, najezdilo se celkem dost kilometrů, vyzkoušelo se hodně destiček, mezi kterými jsem našel jedny velmi dobré, ty budu asi používat během sezóny.

 

Za toto testování bych chtěl poděkovat mému týmu, který neváhal v těchto hektických dnech absolvovat dalekou cestu až na jih Španělska. Můj dík patří pochopitelně i všem našim technickým partnerům a všem našim sponzorům, bez kterých by toto vše nebylo možné absolvovat. Nyní je již před námi Katar, kam se moc těším. Bude to opravdový křest ohněm a doufám, že pro mne dopadne dobře."

 

 

 


 
 
Fotogalerie:   Fotopád od Luboše Novosáda- jak vystoupit z Ducati

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose