www.car.cz
 

Mitsubishi Motors a PSA budou spolupracovat na 4x4
     6.2.2005 19:04 - tisková zpráva


Takashi Nishioka, president skupiny Mitsibishi Motors Corporation a Jean-Martin Folz, president skupiny PSA Peugeot Citroën, podepsali dnes smlouvu o smlouvě budoucí (Letter of intent) o partnerství v oblasti vozů s pohonem 4x4. Definitivní smlouva bude podepsána na jaře 2005.

 

Tato dohoda předpokládá v Japonsku roční výrobu 30 000 vozů pro potřeby skupiny PSA Peugeot Citroën, a to na nové platformě Mitsubishi, která je nyní již ve vývoji.

 

Nové vozy typu 4x4 by měly být uvedeny na trh v roce 2007 a budou mít specifický styl Peugeot a specifický styl Citroën. Budou vybaveny nejnovějšími dieselovými motory  Hdi a filtrem pevných částic (FAP) z produkce PSA Peugeot Citroën .

 

Pro skupinu PSA Peugeot Citroën představují nové vozy 4x4 další rozšíření modelových řad obou značek Peugeot i Citroën. Tyto modely mají za cíl oslovit nové zákazníky především na evropských trzích.

 

Pro skupinu Mitsubishi Motors, navýšení objemů výroby umožní skupině zvýšit využití výrobních kapacit a zlepšit tak produktivitu.

 

Tento projekt se bude týkat nejprve evropských trhů, ale obě skupiny plánují také možnost dodávat do dalších teritorií a rozšířit dále jejich partnerství.

 

Díky této spolupráci, Mitsubishi Motors Corporation a PSA Peugeot Citroën půjdou cestou oboustraně výhodné strategie – přínosné pro oba partnery.

 

 

Mitsubishi Motors Corporation

PSA Peugeot Citroën

 

PR


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose