www.car.cz
 

První testy nové Vectry GTS V8 pro DTM
     tisková zpráva


Volker Strycek absolvoval 55 kol na okruhu v Colmaru
Sezona DTM 2004 začíná 18. dubna

Opel představil svoji novou zbraň pro letošní sezonu prestižního okruhového šampionátu DTM (Deutsche Tourenwagen-Masters): Na okruhu u francouzského Colmaru testoval Volker Strycek, šéf sportovního oddělení automobilky Opel, zcela novou Vectru GTS V8 připravenou podle regulí šampionátu DTM.

arvhiní  záběry OpelZa slunečného, ale velmi chladného počasí odkroužil Volker Strycek celkem 55 "ostrých" kol a byl evidentně spokojený: "První testování zcela nového vozu bývá vždy vzrušujícím okamžikem. I když vůz je ještě zcela syrový a teprve se hledá optimální nastavení, dokážete většinou poměrně přesně vycítit, jaký potenciál se v autě skrývá. V tomto ohledu jsem byl s Vectrou GTS V8 velmi spokojený!"


Volker Strycek je zkušebním pilotem nad jiné povolaným: Dokázal totiž v roce 1984 vyhrát celý šampionátu DTM a spolu s týmovými kolegy Manuelem Reuterem, Timo Scheiderem a Marcelem Tiemannem zvítězili vloni s vozem Astra V8 Coupé v mimořádně náročném vytrvalostním závodě na 24 hodin v Nürburgringu. Navíc při prvních závodech loňské sezony DTM sám usedal za volant okruhových speciálů Astra V8 Coupé.

Během testování v Colmaru Volker Strycek ocenil především ovladatelnost nové Vectry GTS V8 i výkony a chování jejího motoru - zážehového osmiválce o výkonu 476 koňských sil. "Tým divize Opel Performance Center, kde se závodní vozy připravují, udělal během posledních týdnů obrovský pokrok," komentoval Strycek vývoj okruhového speciálu. Jízdních zkoušek Vectry GTS V8 v Colmaru se zúčastnil i testovací pilot Opelu Marcel Tiemann. archivní záběry Opel

Ladění nového závodního speciálu Vectra GTS V8 bude pokračovat během příštích týdnů, první závod letošního šampionátu DTM se koná 18. dubna na známém německém okruhu Hockenheimring.

 

tisk info Opel

 

 

 

 

 

 

 

Oficiální stránky DTM s kompletními výsledky, informacemi i v češtině a s fotogalerií: www.dtm.de
Oficiální informace též na: www.bpa.cz nebo www.jarek-janis.cz

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose