www.car.cz
 

Trumf má v garáži trumf v podobě clia, Valda na Šumavě ještě s ignisem
     15.2.2005 18:45 - tisková zpráva


Po úspěchu v Monte Carlu, odkud si Pavel Valoušek odvezl body do klasifikace mistrovství světa juniorů, se Trumf rally team opět přesunuje na domácí půdu. Ve druhém podniku Global Assistance mezinárodního mistrovství ČR se opět postaví na start Pavel Valoušek s Pierangelem Scalvinim a osvědčenou Suzuki Ignis S1600.

Velmi dobré vystoupení posádky na předchozím díle šampionátu nutí k optimismu. Na Šumavě se ale čekají opravdu drsné podmínky, ve kterých může být dvoukolka v nevýhodě. „Je mi celkem jedno, jaké počasí bude na Šumavě a po jakém povrchu pojedeme. Musím se poprat se vším. Těžké podmínky mi navíc vyhovují,“ svěřil se jezdec.

 

Při svém třetím vystoupení v okolí Klatov může Pavel myslet vysoko, sám ale dobře ví, jak je rallysport nevyzpytatelný. „Určitě pojedeme na vítězství ve třídě, kde bude asi největším konkurentem Martin Prokop. Ale budeme se snažit jet co nejrychleji a pokusíme se i potrápit enka. Snad se nám to povede,“ doufá v úspěch pilot.

 

Zatímco se Pavel Valoušek připravuje na Šumavu, v dílnách Trumf rally teamu již parkuje nová zbraň pro nadcházející podniky MMČR. „Původním plánem byl nákup Suzuki Swift S1600. Toto vozidlo ale bude k mání až na konci sezóny, proto jsme se rozhodli pro clio,“ odhaluje roušku tajemství Roman Odložilík a prozrazuje něco z historie vozu: „Renault Clio S1600 je model 2003, se kterým startoval Emanuel Gigou na Rally Catalunya 2003. Poté byl vůz prodán oficiálnímu týmu Renault Turecko, kde odjel šest závodů.

 

Momentálně jej přestavujeme na model 2005. Vzhledem k tomu, že z Francie nedošly náhradní díly nutné pro start na Šumavě, rozhodli jsme se clio rovnou repasovat a perfektně připravit na sezonu,“ zdůvodnil absenci tohoto krasavce na druhém podniku sezóny Roman. Už je zřejmé, že clio bude v tradičních týmových barvách, nejasný ovšem zůstává jeho první start i obsazení kokpitu.

 

„Pokud se vůz nepodaří nachystat do Okříšek, bude jeho prvním startem Valašská rally. Zatím ještě není rozhodnuté, kdo s ním při prvním závodu pojede, uvidí se až na základě mého aktuálního zdravotního stavu.“ Co se týče ambicí, chce se Roman prát o mety nejvyšší. „Doufáme, že z clia uděláme auto, které bude schopné porážet špičku produkčních vozů.“

                                   

        tisková informace

-Vicky- Media Productions  

         foto: F. Dušek

                         

       


 
 
Fotogalerie:   OMV Waldviertel Rallye 2004 od A. Malého

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose