www.car.cz
 

Peugeot 907 – vášeň a potěšení
     16.2.2005 13:20 - tisková zpráva


Koncept 907, který vznikl díky novátorskému nadšení a zkušenostem značky Peugeot, je moderní a zároveň klasické dvoumístné kupé typu Grand Tourisme, jenž tvoří pomyslný mezník mezi slavnou minulostí, dynamickou současností a smělou budoucností.

Velkoryse dimenzovaný pohon ve spojení s ušlechtilou architekturou vozu představuje jedinečnou kombinaci špičkových technologií s automobilovými tradicemi. Koncept je poháněn dvanáctiválcem V12 o objemu 6,0 l a maximálním výkonu 368 kW (přibližně 500 k). Motor je uložen podélně za přední nápravou a převodovým hřídelem převádí svůj výkon na šestistupňové ústrojí uložené podélně před zadní nápravou.

Rozvor kupé GT činí 2,50 m, délka je 4,37 m, šířka 1,88 m a nejvyššího bodu dosahuje karoserie ve výšce 1,21 m. Kabina vozu byla záměrně umístěna těsně před zadní nápravu, což umožnilo maximálně prodloužit přední kapotu. Prostorný interiér je určen dvěma osobám. Celková hmotnost vozu je přibližně 1 400 kg.

Konstrukce vozu byla vytvořena z karbonového skeletu, na kterém jsou připevněny mechanické části, jako například čtyři polonápravy s dvojitým lichoběžníkovým zavěšením kol.

Prosklenou plochou zakomponovanou do kapoty vozu můžeme pozorovat dvanáct sacích hrdel připomínajících "mechanický hudební nástroj".

Čelní sklo a střecha tvoří jeden prosklený celek, který plynule navazuje na zadní okno. Boční žebrování zdobí přední blatníky i boční sloupky a do víka zavazadlového prostoru je integrován výsuvný spojler.
Po obou stranách vozu vyúsťují dvojité koncovky výfuku. Na dokonalosti exteriéru se podílí i hliníková kola o rozměru 18'' a pneumatiky Michelin 275/40.

Karoserie kupé Grand Tourisme je v barvě šedá Molybdene.

Interiér kabiny i sedadla jsou potažena v kombinaci hnědá kůže a světle šedá Alcantara s dekorativními prvky z pravého dřeva na volantu a hlavici řadicí páky.

Ukazatele na sdruženém přístroji jsou numerické a dotyková obrazovka na středovém panelu je spojena s počítačovou jednotkou (funkce GPS, přehrávač formátu MP3, ...).

Zavazadlový prostor byl tomuto kupé navržen speciálně na míru.


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose