www.car.cz
 

Simoh Hughes se chce porvat o hlavní výhru ve Fabia cupu 05
     15.2.2005 14:52 - tisková zpráva


Kdy vás poprvé napadlo, že budete soutěžit v České republice?
Můj PR manažer měl kontakty se Škoda Motorsport a podrobně zjišťoval podmínky účasti ve Škoda Fabia Rallye Cupu. Setkali jsme se, prošli nabídku a Škoda Fabia Rallye Cup hodnotíme jako výborný nápad. Soutěž je velmi dobrá a také konkurence bude hodně silná. Vstupní poplatek byl poměrně rozumný, a tak jsme se po několika schůzkách s MAX Racing rozhodli využít šanci a jsme tady!
 
oficiální stránky seriálu : http://www.fabia-cup.cz/main.php

Už jste někdy navštívil Českou republiku?
Ano, v prosinci jsem testoval soutěžní Škodu Fabii MAX Racingu. Navštívil jsem Prahu, Mladou Boleslav a Plzeň. V Čechách se mi opravdu líbilo, protože všichni se k nám chovali velmi přátelsky a měli jsme možnost vidět mnoho nových věcí. Těším se, že toho letos poznám ještě daleko víc - vaše země je skvělá, je to tu hodně odlišné od mého domova ve Walesu. A máte také vynikající jídlo a pivo!
Co víte o českých automobilových soutěžích?
Moc toho nevím. Znal jsem samozřejmě Škoda team, kde je několik velice dobrých jezdců, například Roman Kresta a také Jan Kopecký. Oba jsou velmi rychlí. Vím, že na soutěže chodí obrovské množství diváků a povrch může být hodně náročný, zejména při náhlých změnách počasí. Samozřejmě, když se rozhodujete jezdit rallye v Čechách, jsem přesvědčen, že je jedině správné začít ve Škodě!
Jak se vám líbí vaše nová Škoda Fabia?
Soutěžní fabii jsem řídil jen chvíli v průběhu krátkého testu, ale moje nové auto staví MAX Racing a jsem si jist, že odvedou skvělou práci. Ve speciálu, který jsem měl možnost vyzkoušet, jsem se cítil docela dobře. Auto jede hladce, má velmi dobré zavěšení a ovládání a bylo příjemné ho řídit. Hodně se liší od Renaultu Clio Super 1600 a Subaru třídy N, se kterými jsem jezdil v roce 2004, ale jsem si jistý, že se ukáže jako dobré auto. Doufám, že je také spolehlivé a silné. Těším se, že toho v něm brzo ukážu víc.
Znáte už své soupeře v cupu?
Musím se přiznat, že toho o ostatních jezdcích moc nevím. Byl jsem na slavnostním zakončení 2. ročníku Škoda Fabia Rallye Cupu v Plzni, kde jsem potkal řadu z nich a jsem si jist, že všichni dokážou být velmi rychlí. Mám v MAX Racing týmového kolegu, kterým je Miroslav Levora mladší, a i on v roce 2005 určitě předvede to nejlepší. Je to jeho první rok, ale budeme společně pracovat na úpravách auta a já se mu také budu snažit co nejvíc pomáhat svými zkušenostmi. Každý pohár má rychlé jezdce a vyhrát není nikdy snadné.
Věříte, že na podzim budete odjíždět z České republiky v nové Škodě Fabii RS, která je cenou pro vítěze Škoda Fabia Rallye Cupu?
Doufám, že to tak bude! Glenn i já máme mnoho zkušeností z rallye ve Velké Británii, ale bohužel ne mnoho zkušeností ze soutěží v Česku. Naší největší nevýhodou je, že neznáme povrchy ani rallye. Nejdůležitější tedy pro nás bude dokončit každou soutěž a udržet celý rok auto v dobrém stavu. Samozřejmě chceme vyhrát, ale také máme respekt před svými soupeři - oni neznají naše výkony a my neznáme jejich. Jsem přesvědčen, že to bude napínavá bitva. Půjdeme do ní naplno a budeme se snažit uspět. Bylo by skvělé vyhrát hlavní cenu!
tisk info
 
 
 
10. 01 - Třetí ročník odstartuje při Rallye Šumava

Už třetí ročník Škoda Fabia Rallye Cupu přináší opět celou řadu novinek. Seriál odstartuje v polovině února v Klatovech při Mogul Šumava Rallye, oproti prvním dvěma ročníkům bude zahrnovat osm soutěží, z toho jednu zahraniční (INA Rallye v Chorvatsku).
Větší počet startujících posádek (na startu se objeví minimálně osm, možná devět posádek v identických vozech) bude znamenat další zatraktivnění soubojů nejen v poháru, ale i ve třídě A5, kterou pohárové fabie loni suverénně ovládly.
Stejné zůstávají ceny – vítěz 3. ročníku Škoda Fabia Rallye Cupu si opět odveze novou Škodu Fabii RS.
Program 3. ročníku Škoda Fabia Rallye Cupu:
18. – 19. února Mogul Šumava Rallye Klatovy
1. – 2. května Valašská Rallye Vsetín
27. – 28. května Seat Rallye Český Krumlov
9. – 11. června INA Rallye Záhřeb (Chorvatsko)
1. – 3. července Bohemia Rallye Mladá Boleslav
19. – 21. srpna Barum Rallye Zlín
24. – 25. září Rallye Příbram
21. – 22. října Horácká Rallye Třebíč
 
 

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose