www.car.cz
 

Nový Volkswagen Caravelle - elegantní velkoprostorový van
     17.2.2005 16:25 - tisková zpráva


Nový Volkswagen Caravelle - elegantní velkoprostorový van

 

  • Po Transporteru a Multivanu se v nabídce prodejců automobilů Volkswagen objevuje třetí model této řady: Caravelle.

Caravelle již tradičně tvoří „most“ mezi modely Transporter a Multivan.

 

Praha 17. února 2005 - Volkswagen Caravelle se vyrábí ve dvou délkách rozvoru (3000 mm a 3400 mm) a ve třech či čtyřech řadách sedadel nabídne pohodlné cestování až devíti pasažérům. Svoji výjimečnost dává Caravelle najevo řadou vnějších optických detailů, např. nárazníky, dveřními klikami a kryty zpětných zrcátek v barvě karoserie, zdvojené světlomety a boční směrová světla s čirými kryty.

 

Interiér je zcela osobitý, ve výbavě je celá řada prvků, které slouží k vyššímu komfortu cestování, některé doplňky, dodávané do modelu Transporter Shuttle za příplatek, má Caravelle standardně – např. osvětlené kosmetické zrcátko nebo stropní konzoli s čtecími lampičkami. Kvalitní čalounění je barevně sladěné s ostatními materiály v interiéru. Samostatná sedadla řidiče a jeho spolujezdce mají výškové nastavování a také nastavitelnou bederní a loketní opěrku.

 

Protože krátká řadicí páka je začleněna přímo do přístrojové desky, může být vedle řidiče i dvousedadlo pro spolujezdce. Všechny modely Caravelle mají také dálkově ovládané centrální zamykání, elektrické ovládání předních oken a elektricky ovládaná a vyhřívaná zpětná zrcátka. Celá podlaha vozu je krytá kobercem, stropní ventilační systém je obdobný jako

v Multivanu. K ještě vyššímu komfortu cestování přispívají mj. kapsy v zádech opěradel sedadel.

 

Pro Caravelle je připravena stejná škála motorů jako pro modely Transporter, základním agregátem je tedy zážehový čtyřválec o výkonu 85 kW/115 k, jehož točivý moment dosahuje hodnoty 170 Nm. Základem škály vznětových motorů je potom čtyřválcový turbodiesel o objemu 1,9 l, naladěný na výkon
63 kW/86 k, nebo 77 kW/105 k, přičemž jeho točivý moment činí 200, resp. 250 Nm
. Ještě více síly nabízí pětiválcový turbodiesel, ve kterém se ukrývá buď 96 kW/130 k, nebo dokonce 128 kW/174 k, přičemž točivý moment vrcholí na hodnotě 340 Nm, resp. 400 Nm. Na samém vrcholu výkonové škály stojí vidlicový šestiválec 3.2 V6 o výkonu 173 kW/235 k, jehož točivý moment činí 315 Nm.

 

Všechny pěti- a šestiválcové modely mají standardně manuální šestistupňové převodovky, na přání také šestistupňové automatické převodovky. Zákazníci mohou volit též verze s pohonem všech kol 4Motion.

Volkswagen Caravelle slouží zákazníkům především v oblasti přepravy osob, jako jsou například hotely, cestovní kanceláře, taxislužby.

 

Cena modelu Caravelle na českém trhu začíná na 825 420 Kč s DPH a verze Speciál s možností odpočtu DPH na 681 890 Kč bez DPH.

 

 

 


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose