www.car.cz
 

TÜV UVMV zkouší airbagy v novém
     21.2.2005 09:44 - tisková zpráva


Investicí do nové zkušebny airbagů v Mladé Boleslavi rozšířila společnost TÜV UVMV, respektive celá automobilová divize mateřského holdingu TÜV SÜD Group, portfolio služeb v oblasti vývoje, výroby a testování prvků pasivní bezpečnosti osobních automobilů.

Investice právě do oblasti pasivní bezpečnosti je reakcí na stále se zvyšující požadavky na bezpečnost vozidel. Ty jsou vyvolány z jedné strany rostoucím počtem provozovaných vozidel, trvalými nároky na rychlou přepravu osob a z druhé strany poměrně pomalým tempem rozvoje kvalitních komunikací. Neméně důležitá je také snaha výrobců dosáhnout co nejvyšší konkurenční výhody na silně obsazeném automobilovém trhu.

Nová zkušebna se svými technickými parametry řadí mezi špičková evropská pracoviště umožňující provádět vývojové zkoušky a zkoušky COP (Conformity of Production, resp. posouzení shody výrobků) všech v současnosti vyráběných nebo vyvíjených airbagů pro osobní automobily - čelních airbagů řidiče a spolujezdce, bočních a hlavových airbagů a výhledově také airbagů na ochranu kolen řidiče.

Zkušebna je vybavena teplotními komorami WUT a Heraus s možností temperovat i celé vozidlo v intervalu teplot < -40, +100 > ºC. Proces vyjmutí zkoušeného vzorku a jeho odpálení je řízen systémem HuDe, „rozbalování“ airbagů při výstřelové zkoušce je snímáno vysokorychlostními kamerami KODAK a Redlake. Videozáznamy jsou analyzovány v prostředí HuDe a FalCon.

tisk info BVV


 
www.autosalon.cz
 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose