www.car.cz
 

Šumavský double OMV Rally Teamu. Navíc ve shodném čase
     21.2.2005 16:31 - tisková zpráva


Doposud největším úspěchem libereckého týmu skončil letošní ročník Mogul Šumava Rally, když obě posádky OMV Rally Teamu dosáhly na měřených úsecích na desetinu stejného času a o vítězi tak muselo rozhodnout pravidlo, podle kterého se stává vítězem ta posádka, která byla rychlejší na RZ1.

Ze svého vůbec prvního vítězství v soutěži MMČR se tak mohl radovat Tomáš Vojtěch s novým spolujezdcem Emilem Harniačkem. Soutěž byla hodně těžká, ale i přes pár drobných chyb se nám podařilo dojet do cíle, a to je vždy to nejdůležitější. První den se hodně se střídaly povrchy, chvíli byl ujetý sníh, chvíli led. Druhý den se k tomu ještě přidaly vyjeté koleje v rozbředlém sněhu, což na jednu stranu bylo rychlejší, ale mnohem zrádnější na ovládání auta. Velkým plus pro celou soutěž byl i přístup pořadatelů, kterým byl diametrálně odlišný od toho loňského, a tak byla radost se svézt na takové trati se skvěle fungujícím autem a na správných gumách."

Tomáš si velmi pochvaloval i svého nového spolujezdce. Bylo vidět, že je to profesionál. Velmi rychle jsme si ujasnili některé drobnosti v rozpisu a okamžitě jsme byli schopni dohromady fungovat. Byl bych rád, kdyby to byla změna trvalá, ale máme poměrně nabitý program a Emil Horniaček je dost vytížený prací ve své firmě, tak uvidíme,“ uzavřel otázku spolujezdce Tomáš.

Na druhý Peugeot 206 WRC dvojice Štěpán Vojtěch – Michla Ernst nakonec zůstalo 2. místo. Přesto patřila její jízda k ozdobám letošní Šumavy. Začátek nám moc nevyšel, na Čínovském okruhu jsme se dokonce srazili s Kissem a vypadalo to, že auto půjde na střechu. Naštěstí to dobře dopadlo. Druhý den to bylo všechno v pohodě, dařilo se nám zajíždět rychlé časy až do chvíle, kdy jsem zavadil o sněhovou bariéru na RZ13 a ztratil tam asi jeden a půl minuty.

Ani závěrečný finiš mi však nepomohl k tomu, abych bratra předjel zpátky. Pochopitelně mne to trochu mrzí, ale na druhou stranu je to doma, tak si z toho až tak moc nedělám. Na to, abych vyhrál jsem udělal příliš mnoho chyb,zhodnotil své vystoupení Štěpán.

Obě posádky OMV Rally Teamu díky tomuto výsledku uspěly i ve Winter Cupu, kde Štěpán Vojtěch obsadil druhé a Tomáš Vojtěch čtvrté místo v konečném hodnocení poháru.

Petr Horák - TSV media

 

 
 
Fotogalerie:   Šumava 2005 od Ivo Nesrovnala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose