www.car.cz
 

Václav Pech Šumavu nekončil, přesto vyhrál Wintercup
     21.2.2005 17:52 - tisková zpráva


Technická závada na soutěžním fordu znemožnila posádce EuroOil teamu Václavu Pechovi jun. a Petru Uhlovi dokončit Mogul Šumava Rallye. Přesto se díky předchozím výsledků stala absolutním vítězem Wintercupu.

Klatovskou soutěž přitom plzeňská posádka začala ve velkém stylu a během páteční etapy si postupně vypracovala solidní náskok v čele soutěže. Ovšem druhý den se od teamu odvrátilo štěstí a Václav Pech musel opustit soutěž z vedoucího místa v průběžném pořadí na desáté rychlostní zkoušce, když prasklá hřídel převodovky znemožnila zařadit na závodním speciálu jakoukoliv rychlost.

Byl jsem samozřejmě smutný, že musím opustit výborně rozjetou soutěž hned v úvodu sobotní etapy, navíc v domácím prostředí. Velmi jsem se na závodění na sněhu těšil a podmínky na trati během tréninku i během samotné soutěže byly skutečně ideální. Každému bych přál svezení uvnitř auta. I pro mne byla jízda s WRCčkem na takové trati novinkou.

Už v loni se sice jelo v Rakousku na sněhu, ale tam byly tratě užší a náročnější. Nebyla to taková zábava jako tady, kde se mohlo jet ve velké rychlosti velkým dlouhým smykem. Nejraději bych svezl všechny své příznivce a fanoušky, kteří stáli kolem trati. Určitě by byli stejně nadšení jako já“ říká Václav Pech jun.

Ten se společně se svým spolujezdcem Petrem Uhlem stal historicky prvním vítězem Wintercupu. Do tohoto nově vytvořeného zimního poháru se započítávaly zvlášť výsledky každé etapy z rakouské Jänner Rallye a z klatovské Mogul Šumava Rallye. Václav Pech jun. vyhrál dvě etapy a v jedné byl druhý. Přestože nemohl dokončit druhý den Rallye Šumava, stačil bodový zisk z předchozích dnů k vítězství v poháru. „Z vítězství mám radost a pevně věřím, že byla letos založena nová tradice pořádání Wintercupu. Řada jezdců přivítala možnost startovat v takovém poháru a pokud jsem měl možnost sledovat ohlasy, byly velice kladné,“ dodal ještě Václav Pech jun.

Václava Pecha jun. jsme se ještě zeptali: Jsou už zažehnány finanční potíže, o kterých se mluvilo na začátku sezóny? Při pohledu na Vaše závodní auto se zdá, že je vše ve starých kolejích?

„Zdaleka ne. V barvách EuroOilu jedeme asi z nostalgie, kdy předešlé dva roky jsme této reklamě podřídili prakticky svůj závodnický život. Bohužel, situace v Čepru neumožňuje zatím další naši podporu a tím, že tento stav nastal prakticky na přelomu sezón, nepodařilo se nám sehnat již jiného významného reklamního partnera. Proto startujeme v tradičních barvách a doufáme, že se situace v Čepru zlepší,“ řekl na závěr Václav Pech jun.

EuroOil team však již v tomto okamžiku upírá svoji pozornost k dalšímu startu na domácí půdě, kterým bude účast na Rallye Vysočina v Okříškách. Tento podnik je prvním domácím sprintrallye a Václav Pech jun. bude obhajovat titul mistra.

 

Jaroslav Štauber

www.RallyeJournal.cz

 

Tisková informace EuroOil teamu, Plzeň, 21.1.2005


 
 
Fotogalerie:   Šumava 2005 od Ivo Nesrovnala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose