www.car.cz
 

Z Mladé Boleslavi do celého světa
     23.2.2005 10:11 - tisková zpráva


Škoda Auto Parts Center je v současné době největším a nejmodernějším logistickým centrem pro automobilové díly ve střední a východní Evropě. Zabezpečuje dodávky pro 319 smluvních partnerů Škoda v ČR a na Slovensku, kde plní zároveň i funkci lokálního centra pro zásobování dalších 97 smluvních partnerů originálními díly a příslušenstvím značek Audi, Seat a VW. Z Mladé Boleslavi putují originální díly i k 98 importérům Škoda na celém světě.


O více než třetinu, na celkových 50 000 m2 skladovacích ploch, rozšířila automobilka areál Škoda Auto Parts Centra (SPC), svého hlavního logistického centra pro originální díly a příslušenství značky Škoda s celosvětovou působností.

Do provozu bylo SPC uvedeno (s investicí 1,3 mld. Kč), již v roce 1999. Jeho nynější rozšíření stálo automobilku 14 milionů eur (420 milionů Kč) a znamenalo mimo jiné vytvoření více než 100 nových pracovních míst (v SPC nyní  pracuje celkem 490 zaměstnanců).

Skladové plochy narostly o více než třetinu

Rozšířením centra o 13.000 m2 se zvětšila skladová plocha z původních 37.000 m2 na 50.000 m2 a počet skladových míst se zvýšil z 92.000 na 169.370. Například v moderním automatizovaném skladu drobných dílů, který umožňuje v krátké době expedovat velké množství malých dílů zákazníkům, bylo možné dosud skladovat 52.500 položek; po rozšíření se jeho kapacita zvýšila na 88.000 skladových míst. K rozšíření došlo i u speciálně upravených prostorů pro skladování např. nebezpečných látek, výměnných dílů, skel, pneumatik nebo tzv. inteligentních dílů, do kterých patří například klíče, či svazky elektroinstalace.

Až 150 kamionů každý den

Zvětšena byla také plocha pro výdej zboží; nyní je k dispozici 32 ramp pro nakládku a vykládku nákladních vozů. Každý den může být v SPC přijato a vyexpedováno  až 18.000 položek, což představuje 70 kamionů na příjmu a 80 nákladních vozů na výdeji zboží, plně naložených originálními díly a příslušenstvím různých koncernových značek.

Dodávky originálních dílů se zárukou
až po dobu 15 let

Přibližně polovinu ze 70.000 skladovaných položek tvoří originální díly a příslušenství značky Škoda, určené pro nové i starší modely vozů Škoda (na celém světě jich nyní jezdí více než 4,3 mil.).

Škoda Auto také dodává zákazníkům originální díly po dobu deseti let (u dílů výbavy) a až patnáct let u dílů nutných pro provoz po skončení sériové výroby určitého typu vozu, i když zákon výrobcům automobilů ukládá v takovém případě lhůtu pouhých pět let. Na kompletní sortiment originálních dílů a příslušenství poskytuje navíc Škoda Auto (stejně jak u nového vozu) dvouletou záruku.

 

š.a.



 
 
Fotogalerie:   OCup 2005: představujeme podobu nové Škody Octavia

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose