www.car.cz
 

Novinky o španělském okruhu Albacete
     23.2.2005 10:19 - tisková zpráva


Zhruba před dvěma týdny jsme přinesli informace o španělském okruhu Albacete, který letos vyměnil v seriálu Evropského poháru tahačů velmi nepopulární finské Alastaro.

Dojmy ing. Slávka Půra můžeme dnes doplnit o názory loňského jezdce Buggyry, mistra Evropy z roku 1998 a úřadujícího vicemistra Evropy Ludovica Faura. Ten startoval, stejně jako Martin Koloc v Albacete v roce 1995, ve kterém se jel na tomto okruhu šampionát starého kontinentu naposled.

Zatímco však Koloc tehdy dojel dvakrát druhý, musel se Ludovic spokojit se dvěma sedmými místy. „Startoval jsem sice v Albacete jenom jednou, ale pokud bych si mohl vybírat, preferuji Alastaro, kde jsem několikrát vyhrál,“ tvrdí Ludovic. „Na druhé straně, pokud si dobře pamatuji, dokázali Španělé vytvořit bouřlivou kulisu a vezmeme-li v úvahu, že se v Albacete nejel závod Evropského poháru deset let, lze počítat s velkým zájmem ze strany publika. Naopak ve Finsku se jelo v komorní atmosféře. Jedná se o technický okruh, který by měl vyhovovat jezdcům, jako je Gerd Körber či Markus Oestreich.“

Platnost Faurových slov doplňuje i jeden z mála statistických údajů, které se nám podařilo v souvislosti s Albacete zjistit. Okruh je 3539 metrů dlouhý, jeho rekordmanem je Markus Oestreich, který zde v roce 1995 zajel čas 1:58,55 min. na jedno kolo, z čehož rezultuje průměr 107,46 km/h.

 

Buggyra


 
 
Fotogalerie:   Trucky - Most 2004

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose