www.car.cz
 

Yeti se představuje v Ženevě. Škoda zkoumá reakce veřejnosti
     3.3.2005 09:16 - tisková zpráva


Škodovka půjde do SUV?

Největší česká automobilka Škoda Auto Mladá Boleslav připravuje nový automobil. Nový vůz by se měl na trhu objevit v roce 2006 a měl by rozšířit současnou modelovou řadu automobilky, protože se bude s největší pravděpodobností jednat o zástupce kategorie SUV (automobily pro volný čas), ve které Škoda nikdy v životě nepůsobila.

Minulý a předminulý rok firma několikrát prezentovala studii Roomster, která se setkala s kladnou reakcí české i evropské veřejnosti. Škodovka se proto rozhodla zaměřit vývoj dalšího vozu směrem, který naznačila právě studií Roomster. Škodovka přepracovala koncept do další podoby a na letošním ženevském autosalonu představí ve světové premiéře designovou studii Škoda Yeti.

Yeti je svými rozměry posazen mezi třídy A0 a A. Mimochodem, pozice na hranici tříd je pro modely značky Škoda typická.
Studie Škoda Yeti hned na první pohled zaujme panoramatickým čelním sklem a zvláštním zakrytím střechy. Yeti je podle komentářů zástupců Škoda Auto vnímán jako pozitivní a přátelský automobil a představuje tak příjemný kontrast mezi ostatními běžnými terénními vozy a vozy kategorie SUV. Díky této koncepci je Yeti vhodný jak pro provoz ve městech, tak i dostatečně způsobilý pro provoz na nezpevněných cestách.

Podrobnosti o případných motorech, výbavách a dalších charakteristikách Škodovka zveřejní až na Ženevském autosalonu, kde bude dále zkoumat reakce veřejnosti na tento typ automobilu.

 

tisk info BVV - Autosalon 2005


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose