www.car.cz
 

DTM 2005: připraven je nový dravec AUDI pro mistra Ekströma
     5.3.2005 19:05 - tisková zpráva


Nové Audi A4 DTM už jezdí. Tovární jezdec Tom Kristensen byl prvním pilotem, který si vůz vyzkoušel a odkroužil s ním několik ostře sledovaných okruhů.

 Kristensen a loňský šampión DTM Mattias Ekström absolvovali hned během úvodního testu více než 1000 kilometrů. "Nešlo o rychlost, důležité zatím bylo uvedení auta do chodu," tvrdí šéf Audi Motorsport Dr. Wolfgang Ullrich. "Nebyly patrné žádné problémy, proto je náš dojem z nového Audi A4 DTM vysoce pozitivní."

Audi A4 DTM modelové řady 2005 má zcela nový design. Jde jak o novou masku chladiče, tak i o pozměněné tvary karosérie, které vůz odlišují od svého loňského mistrovského předchůdce. "Chtěli jsme postavit auto, které bude tak dokonalé, jak jen to bude možné," tvrdí Dr. Ullrich. "Nová A4 DTM nemá pouze dynamičtější vzhled než její úspěšný předchůdce, mnohem více dynamiky skrývá i v sobě."

Tato slova potvrdil i Tom Kristensen: "Nová A4 vypadá agresivně , je agresivní a probouzí agresivitu i v jezdci," řekl šestinásobný vítěz 24h Le Mans krátce po svém prvním svezení. "Byl to opravdu zvláštní pocit. Už jsem se nemohl dočkat, s čím Audi Sport přijde po zisku titulu. Od počátku mé spolupráce s týmem znám jediné: neustálou cestu vpřed. A ani tentokrát jsem se nezklamal."

V polovině pětidenního testu pustil Kristensen za volant Mattiase Ekströma, který za týmem přicestoval přímo z dějiště Švédské rally, kde se představil s tovární Fabií WRC. "Nová A4 DTM se mi opravdu moc líbí," chválil loňský šampión.

"Po absolvování několika okruhů jsem se ve voze cítil jako doma. Samozřejmě před sebou máme ještě spoustu práce a budeme muset najít správné nastavení. Jsem ale přesvědčen, že nová A4 bude vyhovovat mému jezdeckému stylu ještě lépe než loňský vůz," doufá Mattias Ekström.

V rámci testu dostal také nováček Frank Stippler možnost vyzkoušet loňský vůz, aby si zvykl na techniku DTM. "Hodně jsem se naučil a neustále jsem zlepšoval svůj jezdecký styl," řekl Stippler. "Velký dojem na mne udělala profesionalita, která panuje v týmu Audi Sport a v celé DTM."

Na dva poslední testovací dny usedl do vozu Christian Abt, který tak vystřídal svého nového kolegu, s nímž bude letos startovat pod hlavičkou týmu Audi Joest. "Komunikace funguje skvěle a my jsme během testů zaznamenali obrovské zlepšení," pochvaloval si testy také Christan Abt.

V sezóně 2005 nasadí Audi do DTM prostřednictvím týmu Abt Sportsline čtyři zcela nové vozy. Ty navíc na tratích doplní další čtyři loňské A4 týmu Joest, které prošly během zimy důkladnou repasí.

Sezóna DTM 2005 odstartuje 17. dubna; ještě před tím proběhne v Hamburku 5. dubna velká show spojená s prezentací letošního šampionátu.


tisk info Audi

více na: www.dtm.de


 
 
Fotogalerie:   Nové AUDI A4 a S4

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose