www.car.cz
 

Citroën již chystá nástupce Xsary WRC
     Pavel Jelínek


Právě  před třemi lety  doslova a do písmene vtrhl do světového šampionátu v automobilových rallye  rudý Citroën Xsara WRC, který dnes patří mezi nejlepší. Přesto se francouzská automobilka nenechala ukolébat současnými  úspěchy a hodlá na nadcházejícím  rychle  se blížícím autosalónu v Ženevě představit,  jak by mohl nástupce tohoto speciálu  vypadat. Podrobnosti nové studie chystá automobilka oficiálně  zveřejnit v úterý 2. března v Ženevě

 Společnost Automobiles Citroën představením nového konceptu Citroën Sport jasně dokládá své další sportovní ambice. Koncept není striktně podřízen všem sportovním pravidlům a omezením, nicméně představuje stylistický vývoj a vizi do budoucna, jakým směrem by se nástupce Xsary WRC mohl ubírat.

Podrobnosti k letošním  úspěchům najdete na našem webu. Můžete  rovněž  vyzkpušet   funkci  VYHLEDÁVÁNÍ na webu www.car.cz  ( vlevo  nahoře - okénko z  lupou !!!) - je to snadné -  zadejte například  Citroën Xsara WRC nebo Citroën a okamžitě se dočkáte. ( pozn:  samozřejmě  platí i pro veškeré další vyhledávání čehokoliv jiného ....)


O společnosti Citroën
Myšlenka vytvářet auta vznikla v roce 1916. Tehdy se André Citroën rozhodl připravit konverzi své továrny na munici v Quai de Javel na velkoobjemovou výrobu silných a hospodárných automobilů. První vůz Type A sjel z výrobní linky v červnu 1919. Továrna ke konci roku 1919 vyrobila 2 810 automobilů s denní produkcí třiceti kusů.

Dnes se společnost Citroën, jež je od roku 1976 součástí koncernu PSA Peugeot Citroën, řadí mezi nejvýznamnější výrobce automobilů. V roce 2002 pošesté v řadě pokořila svůj vlastní rekord v počtu prodaných vozů. Objem celosvětového prodeje dosáhl úrovně 1 312 000 vozů, což znamená meziroční růst 6,3 procenta.

Výroba vozů Citroën probíhá v 7 závodech v Evropě. Tři z nich se nachází ve Francii (Aulnay, Rennes a Sevelnord – Hordain), dva ve Španělsku (Madrid a Vigo) a po jednom v Itálii (Sevelsud) a Portugalsku (Mangualde). Výroba mimo Evropu probíhá i v Argentině (Buenos Aires), Brazílii (Porto Real) a Číně (Wuhan). Společnost přímo zaměstnává 12 000 lidí v 70 zemích.


Citroën nabízí ucelenou modelovou řadu osobních a užitkových vozů. Řady C2, C3, C3 Pluriel, Xsara, Xsara Picasso, Berlingo, C5 a C8 jsou příkladem pohodlí, spolehlivosti, kvality a osobitého designu.

Výjimečně bohatá modelová řada lehkých užitkových vozů – C15, užitkové Berlingo, Jumpy a Jumper – nabízí praktičnost, funkčnost a nízké provozní náklady a uspokojí všechny potřeby soukromých i firemních zákazníků.

O výjimečných dynamických vlastnostech značky svědčí i dlouhodobé úspěchy modelu Xsara ve světě automobilových soutěžích, především v mistrovství světa FIA v rallye (WRC) a v mistrovství Evropy FIA v rallycrossu (ERC).


- 1919 - Založení společnosti, zahájení výroby prvního modelu Type A
- 1922 - Citroën Autochenille B2 jako první automobil v historii překonává Saharu
- 1934 - Uvedení modelu Traction Avant
- 1935 - Kontrolu nad Citroënem přebírá společnost Michelin
- 1949- Uvedení legendárního modelu 2CV
- 1955 - Představení vlajkové lodi DS na pařížském autosalonu
- 1976 - Spojení společností Citroën SA a Peugeot SA v koncern PSA Peugeot Citroën
- 1982 - Uvedení modelu BX
- 1989 - Uvedení modelu XM
- 1999 - Uvedení modelu Xsara Picasso
- 2000 - Uvedení modelu C5
- 2001 - Uvedení modelů C5 Break
- 2001 - Slavnostní otevření muzea značky Citroën v Aulnay
- 2002 - Uvedení modelů C3, C8, nový Jumper a nové Berlingo
- 2003 Uvedení modelů C2 a C3 Pluriel
- 2003 Vítězství Xsary WRC v mistrovství světa FIA v rallye (WRC)


V roce 2002 společnost Citroën ČR získala certifikát ISO 9001.

Oficiální stránky : http://www.citroen.cz/

 


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose