www.car.cz
 

Václav Pech bude v Okříškách obhajovat loňské vítězství
     10.3.2005 19:59 - tisková zpráva


Posádka EuroOil teamu Václav Pech jun. – Petr Uhel se připravuje na další letošní start v Okříškách, kde začne letošní rallyesprintová sezóna. Plzeňané se v loňském roce stali absolutními rallyesprintovými mistry a určitě se budou snažit tento titul obhájit i letos.

 Přestože je téměř polovina března, zima stále nehodlá ustoupit blížícímu se jaru a v naší vlasti zažíváme již několik týdnů mrazivé počasí se sněžením. To se samozřejmě také podepíše na charakteru blížící se soutěže v Okříškách a vše nasvědčuje tomu, že se opět, a letos již potřetí, pojede na sněhu.

 „Velmi bych si přál, aby se sníh na tratích rychlostních zkoušek Rallye Vysočina opravdu udržel až do soboty. Moc se mi líbilo svezení během Rallye Šumava, kdy se závodilo na značné vrstvě sněhu. Bohužel jsme vinou závady převodovky tuto soutěž nedokončili, a tak bych chtěl svezení na sněhu ještě letos zopakovat. Máme v Okříškách velmi početnou skupinu našich fanoušků a ti mi telefonovali, že trať projíždí, a že je téměř celá zatím pod sněhem. Již na Šumavu jsme byli vybaveni zimními pneumatikami se speciálními hroty, tak bych je rád využil i zde,“ řekl Václav Pech jun. před svým odjezdem do místa konání soutěže a ještě dodal, „Závodní vůz je již nachystán, jen se v této době dolaďují některé maličkosti na sněhovém podvozku.

Nás čekají od čtvrtka seznamovací jízdy a pořadatelé slibují nějaké změny v zaběhnutých tratích. Jezdím do Okříšek rád, zdejší závodění je sice po trochu rychlejších silnicích, ale nám to nevadí a letos vlastně jedeme obhajovat loňské vítězství. Jak jsem již řekl, máme zde velmi početnou základnu našich skalních fanoušků a mám rád i lidi z místního pořadatelského sboru, na kterých je vidět, že tento sport opravdu milují a jsou ochotni mu něco obětovat.“

 Rallye Vysočina startuje v 8:00 ráno z Okříšek, kam se po absolvování 9 rychlostních zkoušek závodníci opět vrátí v 15:39, kdy protne vítězná posádka pomyslnou cílovou pásku. Václav Pech jun. bude usilovat o vítězství v souboji s více než stovkou přihlášených posádek. Na startu je očekávána účast 8 teamů, kteří pojedou s nejsilnější WRC technikou.

 

 

 

Jaroslav Štauber

www.RallyeJournal.cz

 

 


 
 
Fotogalerie:   Příbram 2004 od Roberta Jeníčka

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose