www.car.cz
 

Jiří Volf – Petr Novák na zasněžené Vysočině - uspokojivé 4. místo !
     14.3.2005 10:11 - tisková zpráva


Rally Vysočina byla pro team Jiřího Volfa velkou zkušeností. Jak probíhala nám řekl přímo Jiří den po závodě.:Událo se toho docela dost. Trénink proběhl relativně klidně. Až na škrábanec na tréninkovém voze razantnější jízdou o sněhovou zmrzlou bariéru bylo do té doby vše podle plánu. V pátek proběhl test a začal jsem zjišťovat, že vše nebude tak jednoduché.

Nastal problém s autem, pro který nebylo možné auto otestovat na úzkých hřebových kolech. Mechanici začali vše organizovat tak aby ráno bylo vše hotové. Pro mne to, ale znamenalo noc bez spánku a nejistotu v tom zda bez testu vůbec auto na hřebech uřídím. Do té doby jsem totiž na hřebech se čtyřkolkou nikdy nejel a neměl jsem ani možnost si nastavit diferenciály, tlumiče, brzdy, apod.

Velkou technickou pomoc nám potom poskytnul team Max racing, pan Mařík a Hlubošský Montcar, Jirka Brynda. Za jejich ochotu a pomoc jim velice děkujeme. Do prvního průjezdu jsem tímto odstartoval s velkou nervozitou a nejistotou. Je nutno říct, že Petr Novák patří k naší spolujezdecké špičce. Potvrdil to nastolením té správné psychické pohody v autě v této nervózní situaci.

První průjezd byl pro mne proto autoškolou s WRC na pneumatikách s hřeby. Přesto jsem byl překvapený tím, že 5 absolutní čas nebylo problém zajet. Dále už se vše zlepšovalo, ještě jsem měl trochu problém s „hledáním brzdných bodů“, proto jsme několikrát couvali. V prvním servisu, jsme pak ještě přenastavili tlumiče a stabilizátory vozu. D

oladil jsem také nastavení diferenciálů. Následkem bylo několik kvalitních druhých a třetích absolutních časů, kde se nám povedlo porazit i zkušenější kluky s vozy WRC, s čím jsme předem vůbec nepočítali. V autě a servisu panovala potom již pohoda, trochu nás vystrašilo turbo, které na malou chvíli přestalo podávat maximální tlak.

Po kontrole v servisu vše, ale pak fungovalo. Během boje o naše umístění jsem pak ještě při výletu do lesa přišel o přední nárazník. Ale na poslední RZ už jsem neudělal žádnou chybu a my s Petrem kontrolovali suverénním způsobem 4. místo.

Je znát že naše Octavia WRC je surové čerstvé, ale podle již dosažených výsledků kvalitně postavené auto, které potřebuje jen doladit nastavení a absolvovat dostatek kilometrů pro naše získání zkušeností. Na tomto závodě jsem si ani netroufnul jet na úplné maximum, protože auto jak již bylo řečeno teprve dopojišťujeme a za krátko musíme v jednom kuse půjčit do Maďarska, proto jsem přesvědčen, že jakmile získáme letos větší jistotu naše výsledky mají velký potenciál do letošní sezóny.

Všem partnerům, kteří do nás na tomto podniku podpořili děkujeme a věříme, že výkon byl solidní.“

Volf Jiří – media service


 
 
Fotogalerie:   Rallye Vysočina 2005 od Ivo Nesrovnala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose