www.car.cz
 

Vrtal a Belinger - v Okříškách kousek od dvojnásobného úspěchu
     15.3.2005 20:19 - tisková zpráva


 

Rallye Sport Promotion na Rally Vysočina

– kousek od dvojnásobného úspěchu 

 

Letošní první závod  našeho rallysprintového šampionátu Rally Vysočina v  Okříškách nedaleko Třebíče  se nesl v duchu dlouhodobě přetrvávajícího rázu počasí - sníh a led, tedy ještě náročnější podmínky než v ročníku loňském.

 

Rallye Sport Promotion  se stal jedním z partnerů prvního podniku v jednodenních rallye a chtěl se předvést v plné sestavě. Nakonec však z důvodu pracovní zaneprázdněnosti musely dvě posádky svoji účast odříct. Na start 284 km dlouhé soutěže s 9 RZ, jejichž součet nabízel 72 ostrých kilometrů, se nakonec postavily dvě posádky. Miloš Vrtal s Mirkem Smolíkem, jedoucí s Fiatem Bravo HGT ve třídě A7 a Ladislav Belinger a Martin Rérych s Felícií třídy A5.    

 

 Vrtal se Smolíkem zaujali po prvním testu třetí pozici ve třídě s více jak půl minutovým náskokem na Štefana s Astrou a Krále s Nissanem. Na čele se usadil velmi rychle jedoucí Sebastian Fric s Kitovou Almerou a  druhé místo kontroloval Milan Šimeček také s Nissanem.  Toto pořadí nakonec vydrželo až do cíle. O třetí místo se bojovalo jen do pátého testu. Štefan s Králem ztrátu postupně umazávali. Ale ve čtvrté  RZ odstoupil Král pro poruchu převodovky a v páté i Štefan. Miloš Vrtal s Mirkem Smolíkem v poslední sekci zvolnili a soustředili se na dokončení soutěže a pobavení diváků,  ztráta 1.10 minuty na Šimečka byla příliš veliká. Nakonec obsadili druhé místo v MČR.  

  

Druhá posádka týmu Rallye Sport Promotion Ladislav Belinger s Martinem Rérychem měla soupeřů ve třídě podstatně více. Zajížděli stabilně čtvrté, páté časy a stejnou pozici si udržovali i v průběžném pořadí. O pořadí na stupních vítězů se bojovalo v sekundách až do samého závěru a také se chybovalo. Šance na „bednu“ se naskytla v poslední RZ, když  předjížděli třetího Cipra, který opustil trať a diváci mu pomáhali zpět. V tomto testu zajeli třetí čas ve třídě a umazali ze ztráty na  třetího více než  dvě minuty. V součtu časů jim však scházelo 22 vteřin a tak zůstala jen bramborová medaile, ale solidní osmé místo ve skupině A.          

 

Obě posádky nemají s podobnými podmínkami příliš velké zkušenosti a tak jsou s průběhem soutěže právem spokojené. Miloš Vrtal s Mirkem Smolíkem o to více, že se jim podařilo vylepšit loňské třetí místo ve třídě A7.

 

Další plánovanou soutěží je dubnová II. Rallye Pelhřimov, kde nastoupí i Milan Šindelář s Fiestou 1.6 ST a Jiří Rozsypal s Janem Paulikem s Fordem RS Cosworth ve skupině S.

 

Press servis RSP 13.3.2005


 
 
Fotogalerie:   Rally Vysočina 2005 od Pavla Paláčka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose