www.car.cz
 

První den oficiálních testů třídy 125cc nejrychlejší Lüthi
     16.3.2005 00:05 - Pavel Jelínek


Švýcarský teenager Thomas Lüthi na Hondě byl nejrychlejším jezdcem prvního dne oficiálních testů na okruhu Catalunya nedaleko Barcelony. Závodník připravující se na svoji již 4. sezónu v mistrovství světa zajel jedno kolo za 1'52.789 a odsunul tak na druhou pozici rivala konkurenční Aprilie Mattia Pasiniho. Pasini byl sice povětšinu dne na první pozici, závěr tréninku mu ale nevyšel k úplné spokojenosti.

 

„Toto je můj velmi oblíbený okruh a i dnešní podmínky byly ideální pro testování“, komentoval svoje dnešní vystoupení Lüthi. „Sice jsem měl menší havárii, nebylo to ale nic vážného a byl jsem schopen okamžitě dále pokračovat a zajet nejrychlejší kolo. Loňská sezóna byla pro mě zklamáním, a proto jsem přes zimu tvrdě pracoval na tom, abych byl po fyzické stránce perfektně připraven. Před dvěma týdny mi byla odstraněna kovová destička z klíční kosti a nyní se tak cítím již perfektně. Doufám, že letošní sezóna může být velice úspěšná pro mě i náš tým“, pokračoval dále Lüthi.

 

Počasí bylo po celý den oblačné, ale na závěrečnou hodinu vylezlo slunce a to bylo vítanou příležitostí pro většinu jezdců vylepšit si osobní nejlepší časy. Zajímavostí závěrečných dnešních výsledků je, že prvních šest jezdců jelo na strojích pěti rozdílných výrobců. Slibuje to, že letošní boje této třídy by mohly přinést vzrušující podívanou.

 

Gabor Talmacsi jedoucí první rok za KTM, mistr světa této kubatury v roce 2001 Manuel Poggiali vracející se k týmu Gilera, Pablo Nieto zpět u Derbi, kde v roce 1999 debutoval v kolotoči Grand Prix a dva jezdci na strojích Aprilia – Mattia Pasini resp, Marco Simoncelli, představují výše zmíněnou pestrou směsici značek na top pozicích dnešních testů.

 

České fanoušky samozřejmě zajímá i umístění jejich krajanů – Lukáš Pešek skončil na 12. místě a debutant Karel Abrahám na předposlední 34. pozici.

 

Oficiální testy této třídy pokračují ještě zítra do 14 hodin, kdy budou vystřídány kubaturou 250cc.

 








-pa-


 
 
Fotogalerie:   MČR motocyklů Most 2004

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose