www.car.cz
 

Sláva Ducháček v Okříškách sahal po vítězství, ale
     16.3.2005 19:06 - tisková zpráva


Do seriálu rallysprintů naskočili Sláva Ducháček s Petrem Dufkem ověnčeni vavříny za vítězství ve třídě v ČMPR v roce 2004. Hned při svém prvním startu v MČR v Okříškách na sebe upozornili skvělými časy nejen ve třídě, ale i ve skupině A.

 

Při pohledu do startovní listiny si Sláva sám pro sebe určil za cíl být do pátého místa ve třídě. Proto byl, zřejmě nejen on, překvapen výtečným druhým časem mezi áčky na první erzetě. Pouhá  jedna desetinka dělila jeho felicii od Petákova clia. Byly však i méně veselé chvilky, to když si například na třetí erzetě při řazení omylem brnknul o spínač palivového čerpadla a auto přestalo jet.

 

Bylo to asi tři kilometry po startu ve stoupání. Chvilku nám trvalo, než jsme na to přišli. Petr vyběhl ven a hledal chybu pod kapotou. Když jsem si vypnuté pumpy všiml a nastartoval, naskočil Petr tak rychle, že si zapomněl připnout interkom a do cíle jsme dojeli pomocí znakové řeči.“

 

Celé toto extempore je stálo přibližně půl minuty a přišli díky němu o vedení ve třídě. Ve druhých průjezdech sváděli ve vyrovnané třídě souboj o umístění na bedně zejména s Ivo Ciprou, Michalem Horou a zpočátku i Jiřím Brožem. Dvě vyhrané vložky ze tří přinesly postup na třetí místo a důležité bylo i snížení ztráty. Na druhého Cipru scházely necelé čtyři vteřinky a za Horou zaostávali o dalších pět. Bylo našlápnuto k dramatickému závěru.

 

„Myslel jsem si, že na konci, když sníh mizel přijde moje šance, ale spletl jsem se. Pneumatiky už toho asi měly dost a tak jsme ztráceli. Začínal jsem se smiřovat se třetím místem. Pak udělal chybu Ivoš Cipra a bylo z toho stříbro,“ řekl v cíli spokojený Sláva, který se vydal po stopách jiných „Létajících Chodů“, mezi něž patřil Leo Pavlík, nebo Marcel Tuček a další.

 

Měl ke spokojenosti dobrý důvod. Nejenže ustál kousek před cílem poslední vložky velkou krizovku, když na plnou pětku šlo auto kompletně napříč, ale při své premiéře si odvezl na Chodsko jeden z řady pěkných pohárů, které pro úspěšné posádky připravili pořadatelé.

 

A co vedlo jezdce k přestupu, nyní již můžeme říci že úspěšnému, z ČMPR do MČR v rallyspirntech? V poháru jsme pěkně závodili s Ivo Ciprou a Tomášem Gregou a když oni ohlásili přestup, tak jsme šli taky. Dalším důvodem jsou sponzoři, kteří se ptají po tom, zda bude nějaký záznam v televizi a to byl problém. Na pohár naše televize nějak zapomínají,“ řekl Sláva a  současně přidal svůj názor na organizaci sprintu na Vysočině: Musím pochválit pořadatele a poděkovat jim za to, jak soutěž zvládli. Podle toho jak vypadaly podmínky v pátek jsme se báli, že se ani nemusí jet. To by byla škoda protože je moc dobře, že po dlouhých letech se u nás opět závodí na sněhu.

 

Je to skvělý zážitek a pokud nám vydrží peníze i příští rok, určitě chceme jet celý Winter Cup. Když už jsem při tom děkování, tak nesmím zapomenout ani na mechaniky, kamarády a hlavně naše sponzory, bez kterých bychom jet nemohli a kteří mají velký podíl na tom, že náš první start v MČR dopadl tak dobře.“

 

Milan Hauer

Motorsport-review

 

 

Tisková informace TODO RALLY TEAM

www.todo.cz


 
 
Fotogalerie:   Rallye Vysočina 2005 - Günther Sterlike

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose