www.car.cz
 

„Brno“ letos zcela jinak a pod názvem Autonova rally Tišnov
     18.3.2005 16:45 - Pavel Jelínek


Brněnský sprint se letos přesune do Tišnova

 

Květnový pátý ročník sprintu v Brně se nepojede ani pod názvem Autotec rally ani Autosalon rally Brno, jak bylo běžné doposud. Tato soutěž, zařazená do kalendáře českých a zónových automobilových podniků s datem konání 13. – 14. května, se pojede pod zcela novým názvem Autonova rally Tišnov.

 

Se změnou názvu (a generálního sponzora akce) souvisí i poměrně zásadní změny trati i umístění celé soutěže vůbec. Start ani cíl letos nebude v areálu BVV, jako v předešlých čtyřech ročnících. Vlastní rychlostní zkoušky pak posádky i diváky zavedou do lokalit několik desítek  km od Brna – na Tišnovsko.

 

Právě zde se při všech dosavadních ročnících jela jedna z nejhezčích zkoušek celé soutěže, která by patrně v pozměněné podobě měla zůstat. I všechny další úseky se pojedou v této  lokalitě, která v mnoha posledních letech neměla vlastní  rally, jako tomu  bývalo v minulosti. I když se zde jezdívaly rychlostní zkoušky Autosalon rally nebo také Horácké rally. Pořadatelem zůstává Hanácký rally klub Vyškov, který byl pořadatelem všech dosavadních ročníků této akce.

 

Z několika variant jsme jako klub zvolili tuto. Naděje na uzavření jakékoli dohody je přímo úměrná vůli smluvních stran dohodnout se. To platí obecně. V daném případě si jedna ze stran položila podmínky pro druhou stranu neakceptovatelné. Jednání se protahovala až nakonec musela být z termínových důvodů - tři měsíce před termínem konání rally - přerušena. Už to nešlo protahovat ani o den,“ říká Jan Olejníček, tajemník soutěže i Hanáckého rally klubu.

 

Detaily o trati samozřejmě nemohu v této době ještě uvést, ale naznačím, že z části bude vedena po loňských komunikacích, zčásti budou využity úseky jiné, ale pro znalce rally nikoli neznámé. V Brně se nepojede, nebude zde ani centrum rally,“ nastínil dále Olejníček a pokračuje: „Spolupracujeme úzce s Autoklubem Tišnov. Spolupracovali jsme i při uplynulých ročnících, avšak letos je spolupráce mnohem širší. Je to dáno i tím, že centrem rally bude Tišnov.“

 

Tišnovská Rally bude „tradičně“ součástí Mistrovství ČR ve sprintrally a součástí Mistrovství ČR v rally historických vozů. Stejně jako vloni bude součástí Česko-slovenské trofeje v rally 2005 a z tohoto titulu bude i volným podnikem Zóny Střední Evropy 2005. Kromě toho bude součástí Regionálního mistrovství Moravy v rally.

 

Všechny úseky "erzet" již byly v minulosti v nějaké podobě vyzkoušeny. Nemáme obavy, že by se nelíbily. Příprava probíhá a nerad bych cokoli vyslovil předčasně. Věřím, že najdeme pochopení u obyvatel dotčených obcí a samozřejmě i u příslušných úřadů. Už teď bychom rádi vyjádřili uznání všem, s nimiž jsme jednali,“ doplňuje ještě Jan Olejníček.

 

Autonova rally Tišnov 2005 odstartuje v sobotu 14. května. Start i cíl budou v Tišnově.

Další informace najdete na oficiálních stránkách soutěže i pořadatelů www.rallyvyskov.cz

 

Pavel Jelínek

Tisková informace číslo 2 k Autonova rally Tišnov 2005

 

V Brně 18. března  2005


 
 
Fotogalerie:   OMV Waldviertel Rallye 2004 - Günther Sterlike

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose