www.car.cz
 

Ženeva 2005: YETI objeven, Yeti objevuje
     19.3.2005 07:24 - tisková zpráva


Velká netradiční show na stánku Škoda odhalila světu Yetiho. Tentokrát se však jednalo o studii automobilu pro aktivně žijící lidi. Sněžný muž se však ukázal také, osobně se přijel zúčastnit odhalení studie. V průběhu autosalonu si však našel čas objevit i ostatní žhavé novinky značky Škoda.

Objevte Škoda Auto. Tímto heslem se společně s návštěvníky z celého světa nechal pozvat ke stánku Škoda také bájný sněžný muž.
 
„SUV YETI, novinky modelového roku 2006, limitovaná série „Edice 100“ ke stoletému výročí…," jsou první poznámky v Yetiho ženevském deníku. „Vedle budoucnosti jsem objevil i současnost a bohatou historii automobilky," stojí o něco dále.

„Představení studie YETI bylo velkou show," píše Yeti o objevování budoucnosti. „Vystoupení taneční skupiny doplnil šéfdesignér Škoda T. Ingenlath názornou ukázkou využití a účelu tohoto typu vozu. Přišel totiž ve speciálních botách, jaké u nás nosí horolezci, vzápětí je však vyměnil za lehké pohorky. Když nejedete do Himalájí, není přece nutné s sebou táhnout všechnu tu tíhu.“
 
YETI má být sympatickým společníkem pro aktivně žijící lidi, přesvědčivý v městském provozu i na cestách do přírody. Svým designem se vzdaluje všem agresivním off-roadům. A jako každý vůz Škoda, obsahuje mnohá chytrá řešení a vyniká vysokou užitnou hodnotou.
 
„Máte se nač těšit,“ vzkazuje Yetiho zápisník příznivcům značky. Vystavené současné modely byly totiž již nyní obohaceny o novinky modelového roku 2006.
 
Fabia dostala osvědčený brzdový posilovač Dual Rate, nabídka mimořádné výbavy byla rozšířena o SunSet - skla s vyšším stupněm tónování.
 
U Octavie odhalil Yeti nový navigační systém Cruise, nezávislé přídavné topení a Sound Systém se dvanácti reproduktory, nově v kombinaci také s rádiem Stream. Významnými inovacemi jsou však také systémy DSR (zvyšuje účinnost ESP) nebo HHC, asistent pro rozjezd do kopce.


Mezi novinkami pro Superb jsou litá kola Bolid, chromovaný rámeček střední mřížky předního nárazníku, vyhřívané čelní sklo, sportovní paket a mnoho dalšího.

Barevná paleta byla obohacena u všech modelů o dva nové odstíny, zelenou Highland a modrou Storm.

Edice 100 – tento nápis zdobil trojici černých elegánů Fabia, Octavia a Superb. Jde o exkluzivní limitovanou sérii, připravenou k letošnímu výročí 100 let výroby automobilů v Boleslavi. Všechny modely vycházejí z provedení Elegance, doplněny jsou však o další výbavu, a také o osobité prvky, určené výhradně pro tuto edici.

Mezi ně patří kožený interiér se sedadly se světle modrým nádechem, lesklý černý dekor Piano v interiéru (Octavia a Superb), ozdobné prahové lišty a plaketka řadící páky s logem „Edition 100“. Kola z lehkých slitin pak mají speciální stříbrné lakování.

Historie firmy Škoda je pestrá a zajímavá. Vždyť se také odvíjí již 110 let.

Náš ženevský stánek provedl své návštěvníky všemi nejdůležitějšími milníky vývoje automobilky, a umožnil jim objevit značku Škoda. Dokonce i Yetimu, kterému se  v Ženevě „moc líbílo“. Kdo ví, možná jej v budoucnu ještě uvidíme

 

-ša-


 
 
Fotogalerie:   Nový vůz z PSA Kolín

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose