www.car.cz
 

MotoGP 2004: Biaggi v čele po prvním dnu oficiálního testu MotoGP
     19.3.2005 10:30 - Pavel Jelínek


Max Biaggi ukončil svoje první oficiální účinkování v továrním týmu Hondy HRC dosažením nejrychlejšího času úvodního dne oficiálních testů MotoGP na okruhu Catalunya. Jezdci na továrních strojích Honda RC211V po celý den patřili k absolutně nejrychlejším a odsunuli tak úřadujícího šampióna Valentina Rossiho na konkurenční Yamaze YZR-M1 až na páté místo. Svým dílem k tomu ovšem přispěly i Rossiho problémy s nastavením nového motocyklu.

 

Celý den jsme na správném nastavení pro tento okruh usilovně pracovali“, řekl Biaggi, kterému se podařilo z čelní pozice sesadit Sete Gibernaua až ve svém posledním kole. „Zkoušeli jsme nové druhy přední pneumatiky, celkově řečeno motocykl zůstává ale stejný. Zítra se zaměříme na testy nových částí, hlavně se bude jednat o tlumiče. Chceme tím dosáhnout jednoduššího průjezdu zatáčkami“.

 

Jak jsme již uvedli, Gibernau byl druhý nejrychlejší na svém domácím okruhu. Celý den dominoval, v úplném závěru ho ale předstihnul Biaggi. Marco Melandri, připravující se po boku týmového kolegy Gibernaua na svoji první sezónu na stroji Honda, navázal na svoje dobré výsledky z privátních testů továrních týmů v Qataru a skončil v Catalunyi na čtvrtém místě. Před ním se umístil již tradičně v této zimě velice dobře se prezentující Makoto Tamada z týmu Konica Minolta Honda.

Rossiho první krok na uhájení loňských pozic neproběhl dle ideálního scénáře, má ale před sebou další dva celé dny vylepšit dosavadní účinkování. Jeho týmový kolega Colin Edwards úspěšně zvládnul přechod ze stroje Honda a skončil hned za Rossim na šestém místě.

Na sedmém místě skončil Alex Bartoš a teprve za ním byl první jezdec jiné značky než Honda a Yamaha. Jednalo se samozřejmě o motocykl Ducati v sedle s Lorisem Capirossim.

Čeští fanoušci této třídy se jistě budou letos zajímat i o umístění motocyklů Blata – při testech z dvojice jezdců týmu skončil lépe James Ellison mající již zkušenosti se stroji této třídy. Umístil se na 22. místě, Franco Battaini při své oficiální premiéře v kategorii MotoGp skončil na předposlední 24. pozici.

 
Testy pokračují oba víkendové dny. Nedělní závěrečné 40 minutové představení před televizními kamerami od 14 hodin bude i náležitě oceněno. Jeho vítěz obdrží cenu BMW Award spočívající ve voze této značky řady 1.

 

-pa-


 
 
Fotogalerie:   Rally Vysočina 2005 od Pavla Paláčka

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose