www.car.cz
 

Gibernau poslední den nejrychlejší a získává automobil BMW
     21.3.2005 09:39 - Pavel Jelínek


Sete Gibernau odjel v neděli odpoledne domů z testů na okruhu v Catalunyi ve zcela novém voze BMW Series 1. Jednalo se o ocenění za dosažený nejrychlejší čas v dnešním 40ti minutovém tréninku.

 

Před neočekávaně vysokou návštěvou 32 000 diváků místní hrdina překonal vlastní pole position rekord o 0,7 sekundy a stal se tak třetím rozdílným jezdcem, který v posledních třech letech získal toto ocenění.

Získat automobil nebylo cílem těchto testů, hlavní důvod je tvrdá příprava na novou sezónu“, řekl Gibernau. V průběhu uplynulých tří dnů jsme nalezli nejen dobré nastavení motocyklu, ale i spolupráci s týmem Honda a Michaelin. Zaměřil jsem se na to být velmi rychlý a současně i stabilně zajíždět dobré časy. Vlastní výsledek je odrazem velkého pracovního úsilí celého týmu v průběhu zimních měsíců. Toto byla ta nejdůležitější věc tohoto víkendu, ovšemže dosáhnout nejrychlejšího času bylo také potěšující. Částečně to bylo i odměnou pro naše příznivce, kterých se zde dnes tolik sešlo“.

 

Rossiho snaha zopakovat loňské dosažení ceny BMW Award skončila v jeho posledním okruhu. Na trať se vydal necelé dvě minuty před koncem, ztratil však 0,419 sek. na Gibernaua, který v té době již byl v boxech a sledoval snažení svých soupeřů. Max Biaggi, nejrychlejší jezdec posledních dvou dnů, vyčkával do poslední chvíle s čerstvými kvalifikačními pneumatikami, vůbec se mu ale nepodařilo zajet slušný čas.

Pro Gibernaua se tak ve finiši testů stal největším rivalem jeho týmový druh Marco Melandri. Ten s nadcházejícím koncem byl v první měřené sekci o pouhých 0,099 sek. pomalejší než Gibernau, v dalších třech sekcích si ale pohoršil a skončil až třetí za Rossim. Následně byl ještě Nicky Haydnem odsunut na konečné čtvrté místo.

Biaggi dnes skončil na šestém místě, když z této pozice odsunul dnes se dobře prezentujícího Johna Hopkinse na Suzuki. Druhému jezdci Suzuki Kenny Robertovi se tak dobře nevedlo a výsledkem byla dosti poničená jeho Suzuki GSV-R.

Dnešního (nedělního) programu se již neúčastnil Carlos Checa po svém zranění ramene ze včerejška. Jeho kolega od Ducati Loris Capirossi určitě nebyl spokojen z dnešním až 10. místem.



DORNA -pa-


 
 
Fotogalerie:   Michal Filla v roce 2004

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose