www.car.cz
 

V Mostě veřejnost večer jezdit nemůže, aby hluk nerušil sousedy...
     21.3.2005 11:29 - tisková zpráva


 Jízdy pro veřejnost nebudou, protože by hlukem rušily okolí.

 

Jízdy pro veřejnost na mosteckém Autodromu Duhové Energie se nakonec v původně naplánovaných termínech konat nemohou. Rozhodlo o tom vedení mostecké závodní dráhy na základě informací z nedávného jednání dozorčí rady společnosti.

 

Čtvrtinovým akcionářem okruhu je Statutární město Most a od jeho zástupců při jednání rady zazněly informace, že obyvatelé domů v městské části Souš, která s naším areálem bezprostředně souvisí,  jsou velice citliví na dodržování provozní doby,“ vysvětlil generální ředitel AUTODROMU MOST a.s. ing. Pavel Hanka. „Doba stanovená pro veřejnost byla přitom původně naplánována na středy po osmnácté hodině, kdy už by hluk motorů mohl naše sousedy rušit a proto jsme prvotní plány přehodnotili. Ta situace nás samozřejmě netěší, protože jsme chtěli vyjít vstříc poměrně velkému zájmu lidí, kteří by rádi naši trať vyzkoušeli i bez nutnosti vlastnit závodnickou licenci.

 

Chceme ale vycházet dobře i se svým nejbližším okolím.  Je také nutné vědět, že jakousi kompenzací pro všechny obyvatele Souše je vstup zdarma na všechny naše motoristické akce a dokonce jsme přemýšleli i o tom, že těmto lidem bychom umožnili zdarma i tyto jízdy pro veřejnost. V této chvíli však každopádně od celého záměru upouštíme a zkusíme hledat nějaké jiné kompromisní řešení.

 

Zároveň chci připomenout, že základním předmětem našeho podnikání není jen pořádání několika závodních víkendů v sezóně, ale především každodenní pronájmy dráhy licencovaným jezdcům a týmům. Z toho plyne většina našich příjmů a proto jsme hledali časový prostor  pro veřejnost mimo dobu, kdy dráhu pronajímáme závodníkům.

 

Připouštím také, že během sezóny může v několika málo případech dojít k situaci, kdy se v rámci nějaké významné mezinárodní sportovní události jede nějaký  závod déle, než je  stanovená provozní doba. Snažíme se takové situace eliminovat, ale ne vždy se to daří, zvláště pokud je ve věci zainteresována Mezinárodní Automobilová Federace (FIA), či Evropská Motocyklová Unie (UEM). V momentě, kdy víme, že se tomu nevyhneme, vždy  informujeme příslušný odbor magistrátu a chceme na to vždy s omluvou upozorňovat i obyvatele Souše,“ řekl generální ředitel.

 

Připomněl také, že okruh v této lokalitě existuje a funguje více, než dvacet let a za tu dobu si na rytmus jeho chodu jistě mnozí zvykli. „A ti, kdo se sem přistěhovali v poslední době, jistě dobře věděli do čeho jdou a s tím zde své rodinné domky i stavěli. Myslím si dokonce, že další kompenzací pro ně je, že mnoho našich zahraničních klientů v domcích v okolí nachází výhodné ubytování, k němuž je zvou tabulky s nápisy Zimmer Frei.

 

Takže abych to shrnul, náš záměr poskytnout prostor k ježdění i nelicencovaným jezdcům trvá, ale rozhodně ne po osmnácté hodině. Termíny budeme stanovovat podle vytížení dráhy a zájemci budou nacházet operativně uveřejňované časy na našich internetových stránkách v sekci Pronájem. Doufám, že náš krok bude chápán hlavně jako vstřícné gesto vůči sousedům,“ uzavřel ing. Pavel Hanka.

(21.3. 2005)

 

 

 Dušan Matouš

                                                                     http://www.autodrom-most.cz


 
 
Fotogalerie:   Další fotky z Mostu - srpen 2004

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose